Semmelweis-nap és köztisztviselők napja

2022.06.29. 13:06

Zárva lesznek a rendelők pénteken

Július 1-jén nem nyitnak ki az egészségügyi intézmények, a gyógyszertárak.

ÉM

Fotó: Illusztráció/Ádám János

Fotó: Ádám János

A Semmelweis-nap munkaszünet az egészségügyben. Nem nyitnak ki a kórházak és rendelőintézetek, de szünetelnek a háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi rendelések, és szünetel a védőnői tanácsadás is. A folyamatos egészségügyi ellátást július 1-én az ügyeleti rend szerint biztosítják, vonatkozik ez a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az egészségügyi dolgozók napján zárva lesznek a gyógyszertárak, és csak a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva Borsod-Abaúj-Zemplén nagyobb városaiban: Miskolcon, Ózdon, Kazincbarcikán, Encsen, Sárospatakon, Szerencsen, Edelényben, Mezőcsáton, Mezőkövesden, Sátoraljaújhelyben és Tokajban.

Az elérhető patikákról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján található gyógyszertár-adatbázis ad részletes tájékoztatást.

A köztisztviselők napja ugyancsak július 1-jére esik

A települési önkormányzatok képviselő-testületének döntése alapján ez munkaszüneti nap lehet, mint például Miskolcon.

A kormányablakok és kormányhivatalok azonban július 1-jén is a megszokott munkarend szerint tartanak nyitva – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában