Adomány a gyógyulásért

2022.06.22. 17:59

Újabb felajánlás a megyei kórháznak

Egy új ultrahangdiagnosztikai eszközzel fog gyarapodni az eszközállomány.

Ujlaki Attila

Kerekes Tibor adományozó, Dr. Nagy Gábor Orvosigazgató, dr. Papp János főorvos és dr. Poremba Beáta főorvos. Fotó: Bujdos Tibor

A Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály ambulanciáján évente 25-26 ezer beteg ellátása történik. Ezen ambulanciára érkezik az új ultrahang készülés prediagnosztikai célból. A beszerzés részeként az ambulancia, illetve az osztály igényeit leginkább kielégítő ultrahangkészüléket választottak, amely két darab fejjel rendelkezik majd. A radiológusok véleménye alapján a későbbiekben beszerzésre kerülő készülék a legmagasabb szakmai igényeknek felel meg és az ára csaknem 13 millió forint.

Szükség lesz rá

„Gyakran van ilyen ünnepélyes adományozás, sokan szeretnek adományozni a kórház részére” – mondta el dr. Nagy Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókorház orvosigazgatója, aki arra is rámutatott, hogy az ultrahang készülék eszköz beszerzéséhez, amelyhez hozzájárulnak most nagyon keresett a piacon és a gyártók sem tudnak eleget legyártani belőlük, valamint a megrendelők sem tudnak megfelelő számban igényelni belőlük. „A felgyorsult világunkban az egyre gyorsabb és pontosabb diagnózis felállítására nagy szükség van és az is, hogy egyre elérhetőbb legyen mindenki által” mondta el dr. Nagy Gábor, aki hozzátette ma már szinte elvárás, hogy valamennyi vizsgálóhelyiségben legyen egy ultrahang készülék.

„Ez már a második alkalom, hogy ránk gondoltak az adományozáskor, az előző adományokból betegágyakat vásároltunk, a mostaniból pedig ezt a korszerű ultrahang diagnosztikai eszközt fogjuk megvásárolni az osztály részére – mondta el dr. Papp János György, a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály osztályvezető főorvosa, aki aláhúzta, hogy ez a készülék egy hiánypótló beruházás lesz és sürgősségi betegellátásban lesz szerepe, főképp mellkas és hasi vizsgálatokra fognak használni az osztályon. A támogatást az alapítvány fogja megkapni, amelyen keresztül fog közvetlenül a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály osztály hozzájutni.

„Az elmúlt években az alapítvány vagyona gyarapodott, de ezzel párhuzamosan minden beruházást igyekezett támogatni, így minden adománynak nagyon örülünk és annak is, hogy ilyen jó célokat tud szolgálni az 1995 óta működő kuratórium” – emelte ki dr. Poremba Beáta, az Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért kuratóriumának elnöke.

Kerekes Tibor, a Kerekes Kft. beszerzési ügyvezetője elmondta, hogy nagy öröm számukra az, hogy egy ilyen korszerű készülék beszerzésében vállalhatott szerepet a cégük. Hozzátette azt is, hogy a jövőben is elkötelezett támogatói lesznek minden olyan kezdeményezésnek, ami a közjót szolgálja és reméli, hogy példát tudnak statuálni a többi vállalat számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában