Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

2022.06.10. 07:31

Új rendőrfőkapitánya lehet megyénknek

Információink szerint távozik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság éléről július 1-én dr. Kiss Attila vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány (képünkön balra). Úgy tudjuk, hogy dr. Kiss Attila a Belügyminisztériumnál folytatja a munkáját, ahol rendészeti államtitkárnak nevezik ki. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főkapitányi poszt várományosa Czinege László dandártábornok, aki az elmúlt tíz évben a Heves megyei főkapitányságot vezette.

A főkapitányi áthelyezésről és kinevezésről érdeklődtünk a Belügyminisztériumnál, ahol az Országos Rendőr-Főkapitánysághoz (ORFK) irányítottak minket. Az ORFK nem erősítette meg az Észak információit, egy mondatos válaszuk mégis sokatmondó: „Tájékoztatjuk, hogy a megyei rendőrfőkapitányokat érintő személyzeti döntésekről a hatályba lépés napján a rendőrség honlapján közleményt adunk ki”.

Dr. Kiss Attilát 2021. szeptember 1-el nevezték ki a Borsod megyei főkapitányság élére, miután a korábban 13 évig a megyei rendőrséget vezető dr. Vereckei Csaba dandártábornokot Zala megye vezetésére vezényelték át. Előtte dr. Kiss Attila az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója volt. Eredményes szolgálati tevékenysége elismeréséül a rendőrség napja alkalmából idén április 28-án dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, Magyarország belügyminisztere Az Év Rendőre miniszteri díjban részesítette.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában