Beruházás

2022.06.02. 13:00

Új műfüves pálya épülhet Ózdon

A kivitelezés akár már néhány napon belül elkezdődhet a Városi Stadionban.

ME

Forrás: ME

Az elmúlt időszakban a Sajóvölgye Focisuli már szerepet vállalt az ózdi labdarúgás újraindításában, hiszen az U19-es együttest Ózd-Sajóvölgye néven szerepelteti a felnőttbajnokságban. A csapat megnyerte a megyei II. osztályt, így két év alatt sikerült szintet lépni. Emellett rövidesen egy nagyobb volumenű beruházás is megvalósul a Városi Stadionban, amely ugyancsak a Sajóvölgyéhez kötődik. 

Az egyesület sikeres taopályázatának köszönhetően egy 42x44 méter nagyságú, palánkkal kerített, villanyvilágítással ellátott, műfüves borítású sportpálya épül meg Ózdon, a Városi Stadionban. A küzdőtér elsősorban az alsóbb korosztályok számára nyújt majd újabb felületet az edzések, mérkőzések, különféle felkészülési tornák lebonyolítására. 

Öt év alatt tízmillió 

A költségekhez az ózdi önkormányzat is hozzájárul – erről született döntés a legutóbbi tanácskozáson. A város ugyanis amellett, hogy a Városi Stadionban területet biztosított a beruházás számára, öt éven keresztül, évi 2 millió forint támogatással segíti az új létesítmény karbantartási feladatait. 

– Bízom benne, hogy az új pálya megépítése jól szolgálja majd az ózdi utánpótláscsapatok és játékosok fejlődését, és hamarosan az Ózd-Sajóvölgye felnőttegyüttesében láthatjuk őket viszont, ahol az idei évhez hasonló sikerekkel fognak minket megörvendeztetni a jövőben is – fogalmazott Riz Gábor országgyűlési képviselő. – Egyúttal szeretném a köszönetemet kifejezni Ózd város vezetésének, hogy a terület mellett anyagi áldozatot is vállalt a fejlesztés érdekében. 

A döntés után gyorsan halad majd a kivitelezés, hiszen a tervek szerint akár már néhány napon belül megkezdődhet a munka. Az új műfüves pályát a sportcsarnok felőli, oldalsó bejárathoz képest jobbra, a jelenleg is használt élőfüves küzdőtér mögötti, szabad területre építik majd.

(A borítóképen: Az ózdi gyerekek újabb műfüves pályán gyakorolhatnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában