Bányatelepi Rendezvényház

2022.06.11. 12:00

Új köntösben a putnoki rendezvényház

A 300 milliós pályázat egyéb más feladatok ellátására is lehetőséget nyújtott.

Marosréti Ervin

Hivatalosan is átadták a Bányatelepi Rendezvényházat. Fotó: Marosréti Ervin

Ünnepélyes keretek között átadták Putnokon az elmúlt időszakban pályázati forrásból felújított Bányatelepi Rendezvényházat. A létesítményt korábban Bányász Művelődési Házként ismerték a helyiek, amely mostantól újra a kulturális élet központja lehet a gömöri településen. A városi könyvtárnak is helyet biztosító épület teljes körű felújítása mellett a kivitelező az akadálymentesítést is megvalósította.

Egyéb munkálatok

A beruházással kapcsolatban Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere elmondta: a meglévő tetőszerkezetet lebontották, helyette hagyományos, kontyolt tetős fedélszerkezet készült, új cserepeslemez-fedéssel. A belső átalakítás során az előtérben egy új akadálymentes személyliftet építettek be. Valamennyi nyílászárót kicserélték, új burkolatot kaptak a belső helyiségek.

Ez a több mint 300 millió forintos fejlesztés arra is lehetőséget biztosított a helyi önkormányzat számára, hogy a gazdasági élet élénkítésére szolgáló Városi Piac szabad területét könnyűszerkezetes elemekkel fedjék le, illetve a vásártéren üzlethelyiségeket alakítsanak ki. A projekt részeként bővítették a rekreációs célokat szolgáló zöldterületeket is. Az elmúlt hónapokban megvalósult Putnok város főtere, a Serényi László tér zöldfelület-növényállományának rekonstrukciója, védő fasorok telepítése. A katolikus templom mellett parkolóhelyeket alakítottak ki, a Postaköz területén pedig növelték a zöldterületet és járdát építettek ki.

– A zöldváros kialakítása olyan infrastruktúra-fejlesztéseket jelent, amelyek formálják a város arculatát és identitását, javítják a település általános környezeti állapotát – fogalmazott Tamás Barnabás. – A beruházások során olyan technológiákat, módszereket alkalmaztunk, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában