Keresztszentelés és falunap

2022.06.19. 17:30

Turizmus- és óvodafejlesztés Felsődobszán

Felsődobszán a tervezett települési rendezvények következő programja a keresztszentelés a Várdombon.

ÉM

A turisztikai központ átadása. Fotó: ÉM

A keresztszentelés június 26-án lesz – tájékoztatott Tóth László polgármester, aki hozzátette: az idén a közkedvelt falunapot szeptember 17-ére tűzték ki, a szintén sokak által várt „Nem csak a húszéveseké a világ” című, a szépkorúak köszöntésére szervezett program decemberben esedékes, csakúgy, mint az adventi est.

Nyertes pályázatok

A település fejlődéséhez számos nyertes pályázat nyújtott segítséget, így például folyamatban van két EFOP-os, Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal elnevezésű pályázat, mely összességében közel 390 millió forintot jelent Felsődobsza számára – mondta el a település vezetője.

TOP-os program a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés felhívás, mely Csónakkal a Hernádon – Egy folyó – Négy falu vízi turizmusfejlesztési projektje címen fut, és elszámolás előtt áll, mely közel ötvenmillió forint támogatást jelent a településnek.

Szintén TOP-os pályázat a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése elnevezésű, mely több mint 80  millió forint százszázalékos támogatást jelent, és várható befejezése 2022. szeptember 30.

Kulturális fejlesztést jelent az Interreg program, melyben 800 éves falvak az Abaúj-Torna térségi kulturális programok és a határ menti együttműködés erősítéséért fognak össze. A program tartalmazza szabadtéri színpad építését és különböző rendezvények megtartását. A mintegy 33 millió forintos önrészt is igénylő pályázat szintén az elszámolás időszakában van.

Az önkormányzati tulajdonban lévő József Attila utca felújítása is megtörtént mintegy 12,5 millió forintból, csakúgy, mint a temetői infrastruktúra fejlesztése, urnafal építése. Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlására közel négymillió forintot nyertek, tanya- és falugondnoki busz beszerzésére pedig közel 14,5 milliót. Önkormányzati járdaépítés és -felújítás támogatására tízmillió forint támogatást igényeltek és kaptak Felsődobszán – tudtuk meg Tóth Lászlótól.

A borítóképen: A turisztikai központ átadása. Fotó: ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában