Bodrogkisfalud

2022.06.22. 16:00

Tervek a Bodrog-parti kistelepülésen

Bodrogkisfalud rendelkezik egy, a ­motokrosszpályákhoz hasonló bringaterülettel, ezt szeretnék kiegészíteni egy olyan pályával, ami a görkorcsolyázás hódolóinak adna biztonságos környezetet.

Serfőző László

A terv az, hogy kialakítsák a település kulturális centrumát, ami egyrészt a helyiek, másrészt a községbe látogató turisták igényeinek egy részét elégítené ki, legyen az felnőtt, de inkább gyermek. A sportolási lehetőségeket megcélzó elképzelés nem véletlenül terelődött az ifjabbak irányába.

– Számos alkalommal fordul elő, hogy családok érkeznek a településre, és nem igazán tudnak a felnőttek számára alakított programokon – például pincetúrákon – részt venni. A fiatalokat felnőttfelügyelet látná el addig, amíg a szülők olyan rendezvényeken vesznek részt, amelyek az ifjabbak között nem feltétlenül aratnak osztatlan sikert. Viszont a kerékpároztatás, csónakoztatás, görkorcsolyáztatás élmény lehet számukra – mondta Balogh Sándor polgármester. – Az elképzelésre még az országgyűlési választások környékén rábólintott dr. Koncz Zsófia, a pátria országgyűlési képviselője, aki jó ötletnek tartja.

Balogh Sándor hozzátette: – A Tokaj Fejlesztési Tanácson keresztül pályázatunk van beadva a főutca egyik négyszáz méteres szakaszának felújítására, szélesítenénk azt biztonságos járdával, megoldanánk a csapadékvíz elvezetését. A mögöttünk álló három-négy évben egyre felkapottabbá vált Bodrogkisfalud annak ellenére, hogy kissé „el vagyunk dugva”. Vannak még tervek, és ha ezek megvalósulnak a választási ciklusom végéig, elégedett leszek.

A borítóképen: Most a polgármester vigyázott a fiatalokra. Fotó: Serfőző László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában