Éjszakai Túra

2022.06.22. 15:00

Szendrőn hagyományos elemlámpás túra lesz

A túra során több dolog szolgálja majd az élmények fokozását.

ÉM

A Szendrői Természetjáró Szakosztály több évre visszanyúló hagyománya a nyári napforduló környékén megrendezett Éjszakai Túra. Idén a Múzeumok Éjszakája programsorozattal is kiegészül a június 25-én megtartandó rendezvény, így a túra első felében Szendrő legújabb idegenforgalmi látnivalóit tekinthetik meg a túrázók. A túra során folyamatos idegenvezetés, csillagászati előadás, gasztronómiai kóstolók s a városra több irányból nyíló panoráma szolgálja majd az élmények fokozását.

Tudnivalók

Az útvonal Szendrőn belül: kastély – Strandrét (Szend-Erőd élménypark) – VÉGre VÁR látogatóközpont (vártörténeti kiállítás) – Felsővár (saslik). A településen kívül: Szendrő – Kis-hegy – Pásztor-rét – Lipóc – Szendrő. A táv 12 kilométer. Gyülekező 18.30-kor a városi sportközpontnál (Szendrő, Fő utca 19.), indulás 19.00-kor, a visszaérkezés éjfél körül.

A szervezők kényelmes túrabakancsot vagy sportcipőt, elemlámpát, esőkabátot és réteges öltözetet javasolnak felszerelésként. A résztvevők a túra végén kitűzőt kapnak jutalmul.

A borítóképen: Népszerűek a természetjárók rendezvényei. Fotó: SZTSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában