Toborzás

2022.06.29. 16:00

Önkéntes katonákat várnak a toborzóirodák

Újra várják a jelentkezőket önkéntes katonai szolgálatra a Magyar Honvédség toborzóirodáiban.

ÉM

Újra várják a jelentkezőket önkéntes katonai szolgálatra a Magyar Honvédség toborzóirodáiban. A tavaly őszi pilotprogramba mintegy ötszázan kerültek be, többen azóta is a seregben szolgálnak. 

Az első két hónapban a tartalékos katonák alapkiképzésen vesznek részt, majd a második, négy hónapos ciklusban több opció közül is választhatnak. Lehetőségük van a lakhelyükhöz közeli tartalékos szervezetnél maradni, átszerződhetnek más szolgálati formára, vagy kérhetik, hogy kiképzésük speciális területen folytatódjon. Ha a szakkiképzés mellett döntenek, fizetésük a mindenkori minimálbérről a garantált bérminimumra emelkedik. A szeptember 5-én induló kiképzések a tervek szerint az ország valamennyi megyéjében megkezdődnek. A felkészítés alappillére a mindennapos katonai testnevelés, melyet fizikai állapotfelmérés előz meg. A résztvevők harcászatot, közelharcot és térképészetet tanulnak, megismerkednek a szolgálati szabályzattal, részt vesznek lőkiképzésen és alaki foglalkozásokon egyaránt. Aki úgy dönt, kipróbálná magát műveleti feladatokat ellátó csapatnál, ejtőernyős-, búvár- vagy speciális lövészkiképzést is kaphat, de megtanulhat harcjárművet vagy munkagépet vezetni is. 

Augusztus 15. a határidő 

Valamennyi 18 és 65 év közötti magyar állampolgár jelentkezését várják, aki rendelkezik bejelentett belföldi lakóhellyel, erkölcsi bizonyítvánnyal és minimum általános iskolai végzettséggel. A szerződéskötést egészségügyi és pszichológiai vizsgálat előzi meg. Jelentkezni legkésőbb augusztus 15-ig lehet a megyeszékhelyek toborzóirodáiban, az iranyasereg.hu oldalon vagy az [email protected] e-mail-címen.

(A borítóképen: Az első két hónapban alapkiképzésen vesznek részt a jelentkezők | Fotó: MW)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában