Jubileum

2022.06.29. 15:44

Nem tesznek különbséget ember és ember között

Miskolcon ünnepelte ötvenedik jubileumát a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Kedves énekes, zenés, táncos műsorral nyitották meg az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény tanulói és gyógypedagógusai a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének (MAGYE) 50 éves jubileumi ünnepségét. Ehhez kapcsolódóan idén Miskolcon rendezték meg Országos Szakmai Konferenciájukat 2022. június 29-től július 1-ig, az Avasi Gimnáziumban és a Martin János Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolában.

„Ha mi magyar gyógypedagógusok tudunk valamit tenni a társadalmi integrációért az talán az, hogy az életnek legyenek olyan pillanatai, amikor nem kell, nem tudunk és nem akarunk különbséget tenni ember és ember között” – mondta köszöntőjében Reményi Tamás, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének elnöke. „A rendezvény mottója, hogy „Együtt vagyunk erősek” azért jó jelmondat nemcsak a gyógypedagógusoknak, hanem a köznevelés területén dolgozó pedagógusoknak is, mert nem tudunk elég erősek lenni a gyerekek, a szülők és azok nélkül, akik segítik ezt a munkát a közigazgatás területén. Nagyon nagy kihívást jelent számunkra mindaz a munka, amit elődeink már elvégeztek az elmúlt ötven év alatt. Amennyiben ezt szeretnénk folytatni, akkor integrációban és inklúzióban kell gondolkodnunk. Azzal a céllal szervezzük ezt a konferenciát, hogy együtt keressük az utakat azokkal, akik a köznevelés egyéb területein és a szakképzésben dolgoznak.”

A rendezvény fővédnöke Veres Pál, Miskolc polgármestere. Védnökök: Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, dr. László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában