Bodrogkeresztúri beruházás

2022.06.28. 13:00

Nagy fába vágták a fejszét

Rövid időn belül egész Bodrogkeresztúr megújul külsőleg.

SFL

Nehéz elhinni, hogy a településen zajló felújítási munkálatoknak bő egy hónapon belül vége lesz, mindenesetre Rozgonyi István, Bodrogkeresztúr polgármestere bizakodó annak ellenére, hogy a beruházás befejezésének határideje október 31. Ottjártunkkor Bodrogkeresztúr főutcája alaposan fel volt „túrva”. 

A feladat nagy, hiszen két beruházást kell egybefésülni 

Rozgonyi István

– A római katolikus templom, a református templom felújítását már átadtuk, a tornaterem felújítása kilencvenszázalékos állapotban van – tájékoztatott a polgármester – Most a Kossuth úton történnek munkák, egyszerre két projekt fut egymással párhuzamosan, az egyik a Magyar Közúté. A teljes aszfaltburkolat cseréje, valamint a csapadékvíz-elvezetés nyílt árkának a felszín alá történő helyezése, parkolósávok kialakítása van folyamatban, ezzel egy időben turisztikai fejlesztés zajlik. Teljes Bodrogkeresztúr megújul külsőleg, a légkábeleket letesszük a föld alá, valamint térburkoló kövekkel látjuk el a járdákat. Parkok, kerti bútorok díszítik majd a települést, és kialakítunk egy turisztikai szolgáltatóépületet, ahol kerékpárokat lehet kölcsönözni, s villamos buszokat tárolunk majd. Új aszfaltot kap az Iskola köz, épül egy nyilvános mosdó, már elkészült egy nagy parkoló az iskolaépület mögött, kialakítunk egy rendezvényteret az önkormányzat épülete mellett, megújul a „Hét vezér tér”, itt elkészül egy kis sétány a Bodrog partján, magyarul teljes felújításnak lehetünk szemtanúi. A feladat nagy, hiszen két beruházást kell egybefésülni, ami nagyon sok logisztikai problémát is felvet – sorolja a polgármester, aki kiemelte: – Hihetetlenül jó a lakosság toleranciája, tűrőképessége. 

Maradnak a fészkesek 

Felvetődik a kérdés, ha a légvezetékek föld alá kerülnek, mi lesz a tartóoszlopokkal, lévén szinte mindegyiken található gólyafészek. 

– A fészket tartó oszlopok a helyükön maradnak – mondta Rozgonyi István –, sőt pluszban hagyunk meg tartóelemeket, amelyeken kihelyezett fészekállványok lesznek, tehát nem csökken majd a településen élő gólyák száma, hanem növekszik az elkövetkezendő időszakban. A felújításokra mintegy négymilliárd forint érkezett már, illetve érkezik. Sikerült közmunkaprogramon belül beszerezni tíz kenut, kettő darab állva evezős szörfdeszkát, egy kajakot, július elejétől lehet bérbe venni a vízi eszközöket. Bár Bodrogkeresztúr nem hivatalos nyaralóhajópont, a Hét vezér tér mögötti úszó-lebegő stég már alkalmas a kikötésre – mondta érdeklődésünkre Rozgonyi István.

(A borítóképen: Halad a munka, két projektet fésülnek össze | Fotó: SFL)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában