Jegyzet

2022.06.30. 20:01

Szokjuk

Petri Nóra

Petri Nóra

Az emberi faj – bizonyos dolgoktól eltekintve, bizonyos dolgoktól pedig kiváltképp – csodálatos. Az a képességünk pedig, hogy mindenhez tudunk alkalmazkodni, bámulatra méltó. 

Nemrég egy fiatal lány mondta nekem, hogy az ő generációja ezt a meleget is jobban bírja, mint az idősebb korosztályok. De nem kell ilyen messzire menni. Egy-egy jó parfüm illatát is hamar megszokjuk – bár ebben is tudunk orrfacsaró kivételekről –, mert alkalmazkodik a szaglásunk. 

A hírek világa is alkalmazkodik a lelkünkben is jelen lévő adaptációhoz, mert bizonyos dolgokat annyira megszokunk, hiába sokkolt minket korábban, egy idő után már nem is reagálunk rá. Ezek a témák időről időre lejjebb csúsznak a hírsorrendben. 

És így vagyunk a háborúval is. Álmatlan éjszakáinkat, mindennapi beszédtémáinkat már nem csak ez a szörnyűség határozza meg. Adaptálódtunk. Pedig ehhez végképp nem kellene hozzászokni.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában