Négy befejezett projekt

2022.06.30. 17:30

Cél a fejlődés, ami folytatódik – Ünnepélyes átadások Sajóvámoson (videóval)

A leromlott épületek teljes felújítást és új funkciókat kiszolgáló helyiségeket is kaptak.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

Négy befejezett projekt ünnepélyes átadását tartották szerdán Sajóvámoson. A községháza – Sajóvámos és Sajópálfala közös hivatala – épületének teljes belső felújítását közel 30 millió forint belügyminisztériumi támogatásból valósították meg. Az épület több fázisban újult meg már eddig, és további munkálatok is lesznek. A hivatal két épület együttese, amelynek egyelőre csak az egyik tagját korszerűsítették, de elnyert pályázatuk van a folytatásra – mondta Váradi Lajos polgármester. Fontos, hogy kellemes, ügyfélbarát környezet fogadja az itt dolgozókat és a lakosokat is. A Magyar Falu Programnak köszönhetően a háziorvosi szolgálati lakás belső, gépészeti és energetikai korszerűsítését végezték el több mint 27 millió forintos ráfordítással. Nagy öröm, hogy a településnek van háziorvosa, az alapellátás folyamatosan biztosított. A lakás felújításával orvosuk számára szeretnék biztosítani a magasabb komfortérzetet – tudatta a polgármester. 

Évekig gyűlt a hulladék 

Az önkormányzat a helyi polgárőrök bevonásával egy illegális szemétlerakót számolt föl. A korábban komposztálásra használt területen sajnos idővel megjelentek az egyéb hulladékok is, mint például az autógumi és az építési törmelék. Végül közel ötezer köbméter szemetet szállítottak el – emelte ki a polgármester. Korábban kamerarendszert építettek ki, így már mindent látnak, ami a faluban történik. Ezt követően a polgárőrséggel közösen benyújtott pályázat sikerességének köszönhetően 125 millió forintot meghaladó projektet tudtak megvalósítani. A terület pedig a jövőben újra hasznosul. Agrárminisztériumi pályázatból pedig sikerült egy utat korszerűsíteni 18 millió forint költséggel. Murvával szórták le a zártkertekhez vezető utat, amely már nagyon leromlott állapotban volt. 

A négy elkészült beruházás összértéke közel 200 millió forint, ami jól mutatja, hogy a település szépen fejlődik – hangsúlyozta Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. Hozzátette: a községháza megújulása mellett fontos kiemelni azt is, hogy a benne dolgozók áldozatos munkája nélkül mit sem érne a modernizáció. A háziorvos szolgálati lakásának felújítása kapcsán a képviselő kiemelte, hogy hálával tartozunk az egészségügyi dolgozóknak a pandémia alatt nyújtott szolgálatukért, ezért is került jó helyre a Magyar Falu Programban elnyert összeg. A program a nehézségek ellenére is folytatódik az elkövetkező években. Az illegális szemétlerakó felszámolásában nagy szerepe volt a helyi polgárőrszervezetnek, a civilek bevonása nélkül nem jöhetett volna létre a projekt. Az együttműködéssel járt sikerrel a munka – vélekedett a képviselő. 

Az eseményen átadott beruházásokat Tótszegi István görögkatolikus parókus szentelte meg.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

(A borítóképen: Demeter Zoltán és Váradi Lajos átvágja az ünnepi szalagot a községháza előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában