Fotókkal és videóval

2022.06.01. 07:30

Már bontják a régi körforgalmat

Elindult a munka a gesztelyi csomópontban, terelőúton a forgalom.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Ahogy két hete már jeleztük: épült a terelőút a Gesztely és Hernádkak közötti csomópontban, ugyanis a 37-es főút négysávosításának ez a kiindulópontja, ahol egy új turbókörfogalom épül. Akkor a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. úgy tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy ezen a héten történhet meg a terelés és indul el a kivitelezés. Ez kedden délelőtt meg is történt.

Az eddigi körforgalom körül gyakorlatilag egy újabb körgyűrűt alakított ki a kivitelező, keddtől ezen zajlik már a forgalom, méghozzá fennakadás nélkül. Ezzel együtt már el is kezdték az aszfalt felmarását a régi körforgalomban, és ezzel kezdetét vette a turbókörforgalom építése, amely várhatóan pár hónap alatt készül el. Kitáblázták, hogy merre lehet gyalogosan átkelni, illetve az áthelyezett buszmegállók helyét is.

Érdemes óvatosan megközelíteni a csomópontot a megváltozott forgalmi rend miatt, illetve arra is figyelve, hogy az út mellett folyamatosan dolgoznak, a munkások testi épségét pedig egy a kerék alól kicsapódó kő is veszélyeztetheti.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában