Áloméj az állatkertben

2022.06.09. 08:01

Különleges este a kis betegeknek

A krónikus beteg és fogyatékkal élő gyermekek számára tartott nyitott estét a Miskolci Állatkert.

DA

Világszerte mintegy háromszáz állatkertben rendezik meg minden év június első péntekjén a Dreamnight at the Zoo, magyarul Áloméj az állatkertben elnevezésű programot – írja honlapján a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. 

A kezdeményezés 1996-ban a Rotterdami Állatkertből indult, ahol egy zárt körű rendezvényt tartottak a Sophia Gyermekkórház beteg gyermekei részére. Az esemény 2002-ben nemzetközivé vált, azóta évről évre egyre több állatkert szervezi meg ezt a különleges estét a kis betegeknek. 

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 2007-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Az intézmény zárását követően a fogyatékkal élő és krónikus beteg gyermekeket látták vendégül különleges, izgalmas programokkal. 

Egzotikus állatbemutató 

Idén június 3-án, pénteken 19 óra után tartották meg a zárt körű programot. 

A gyerekek testközelből figyelhették meg egzotikus állatok életét és viselkedését. Bogarakat és siklókat simogathattak, illetve kézbe vehették az afrikai óriáscsiga házát is. Amellett, hogy a kicsiknek örömet szereztek, a zoopedagógia módszereivel igyekeztek kitágítani a természettel kapcsolatos ismereteiket. Az élményekben gazdag rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház gyermekegészségügyi központjának betegeit, a Szimbiózis Alapítvány autista lakóit, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének tagjait, valamint a Martin János Szakképző és Készségfejlesztő Iskola tanulóit látták vendégül. 

A gyermekek és kísérőik számára ingyenes program megvalósulásában az állatkert munkatársai és együttműködő partnerei önkéntesen vettek részt, amely a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. támogatásával valósult meg. Az odajutásban az MVK Zrt. segített alacsony padlós autóbusszal, amelyet szintén térítésmentesen vehettek igénybe a résztvevők – tudtuk meg.

(A borítóképen: A Miskolci Állatkert sokféle programot kínál a látogatónak | Fotó: BT)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában