Közlekedik a család

2022.06.18. 12:50

Közlekedésbiztonságban mérték össze tudásukat a családok Miskolcon (fotókkal, videókkal)

"Közlekedik a család" címmel hirdetett ingyenes vetélkedősorozatot az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a családok szabályos közlekedésének népszerűsítése céljából.

Detzky Anna

Fotó: Vajda János

A verseny megyei döntőjét szombaton rendezték a Miskolc Autóház Kft. Déli városkapuban lévő telephelyén. A vetélkedőre olyan családokat vártak, ahol a szülők 6-17 év közötti gyermeket nevelnek.

A rendezvényen ütemezve mérték fel a szerte az országból érkező 23 család elméleti és gyakorlati tudását. A csapatok négy versenyhelyszínen, játékos ügyességi és kitöltős tesztfeladatok keretében csaptak össze. Az a család, aki a legsikeresebben szerepelt a megyei fordulóban, képviseli majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyét az országos döntőn. A verseny fődíja egy Skoda Fabia személygépkocsi.

A helyszínen megtudtuk, hogy többen már sokadjára tértek vissza, hogy felfrissítsék KRESZ- és egészségügyi ismereteiket.

Nézze meg videónkat!

 

Gyermeknapi kívánságot teljesített a rendőrség

Az Észak-Magyarország munkatársai a helyszínen egy a felhívásunkra érkezett gyermeknapi kívánságot is teljesítettek. A miskolci gyermekváros két általános iskolás lakója rendőr szeretne lenni, nekik mutatták meg a szakma rejtelmeit. Kipróbálhatták a rendőrautót, megismerhették egy hivatásos rendőr eszközeit és közlekedésismereti tesztet töltöttek ki.

 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában