Szendrői Református Általános Iskola

2022.06.15. 12:00

Konyha és étkező mellett tornaterem is épült

Több fejlesztést is megvalósítottak a református iskolában.

ÉM

Tavasszal sikeresen befejezte beruházásait a református általános iskola: a Szendrői Református Egyházközség sikeres pályázatának köszönhetően tornaterem és többfunkciós konyha és étkező épült a Szendrői Református Általános Iskola és Óvodához. 

A tavaly átadott, uniós forrásból megvalósult új főzőkonyhában 300 adag ételt főznek naponta, mely teljes egészében ellátja az iskolai és óvodai étkeztetés feladatát. A létesítményt nemcsak a helyiek, hanem a környékbeliek is igénybe vehetik. A főzőkonyha egyben öt új munkahelyet is teremtett. 

A konyha és multifunkciós étkező mellett tavaly ősszel az iskola új tornatermét is birtokba vehették a kisdiákok. A helyi gyülekezet és az iskola régi álma volt, hogy olyan körülményeket tudjanak teremteni a 2013-ban újraindult Szendrői Református Általános Iskolában, ahol a mindennapos testnevelések a mai kor színvonalának megfelelő módon teljesíthetőek. 

Az általános iskola közel 10 évvel ezelőtt csupán négy gyerekkel kezdte meg működését egy kis épületben, az idei tanévben pedig már 157 diákja van, és múlt nyáron ballagott el az első végzős osztály. 

„Rendkívül fontosak ezek a beruházások, ezek a fejlesztések, mert a gyermekeink jövőjébe való befektetés mindig megtérül. Az elért eredmények hozzájárulnak egy olyan korszerű nevelési, oktatási környezet kialakításához, amely a térség megtartóerejének növelését szolgálja. Nemcsak Szendrő, hanem a térség is gazdagodott egy olyan sportolásra alkalmas helyszínnel, ahol sok fiatal nőhet fel” – tájékoztatott Benke András lelkipásztor.

(A borítóképen: Már birtokba vették az új tornatermet | Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában