Utána tudná csinálni?

2022.06.21. 18:00

Kétmillió kilométer balesetmentesen

Szabó Attila ongai hivatásos sofőrnek 2022 májusában adták át az úgynevezett „IRU-diplomát”, annak elismeréséül, hogy munkája során, az eltelt több mint két évtized alatt kétmillió kilométert balesetmentesen vezetett.

ÉM

Az utóbbi időben veszélyes anyagot szállító sofőrnek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szintén elismerését fejezi ki, egyben a hatóság „kihallgatta” a titkáról is, hogy mindenki hazaérjen.

Fotó: Police.hu

3+1 trükk a balesetmentes kétmillió kilométerhez:

Tradíció és hagyomány: „Minden út előtt átgondolom a következő napot, hogy milyen kihívásokkal kell számolni. Domborzat, forgalom, idő, időjárás és rakomány elhelyezése. Nagyapám nyomdokaiban járok…”

Checklist: „A sofőr csak ember autó nélkül, ezért elindulás előtt csekkolni kell a »vasat«, mint a pilóták a felszálláskor.”

Idő és józan ész: „Adjunk időt a közlekedés többi résztvevőjének, ne menjünk bele értelmetlen konfliktusokba. Engedek pár másodpercet, s órákat spórolok meg egy közlekedési baleset mellőzésén. Mindig számítani kell arra is, amire nem is gondoltál, tanulni kell mindennap, és fejlődni; ahogy mondani szoktam, ha az úttal haladsz, célba érsz.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában