International Open Strongman Cup

2022.06.11. 14:00

Jól vizsgázott a mádi tűzoltó

A mádi erősember nyerte az International Open Strongman Cup elnevezésű nemzetközi versenyt.

Kolodzey Tamás

Juhász Péter a dobogó tetején. Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A Prémium Média & Sport Management Zrt.-től kaptuk a hírt, hogy a napokban rendezett franciaországi viadalon rajthoz állt Juhász Péter, aki civilben tiszaújvárosi tűzoltóként keresi a kenyerét.

Gyorsan szedte a kötelet

A Párizstól száz kilométerre fekvő Sens városában eredetileg tíz versenyző mérte volna össze erejét, végül csak heten vállalták a megpróbáltatást. A versenyzők lengősúlycipeléssel kezdtek, a második versenyszám a gumiforgatás volt, a 450 kilós traktorkerékkel bántak el úgy, hogy mutatványukat ötször ismételték meg. Harmadikra az úgynevezett vegyes nyomás következett, majd a kőgolyócipelés után a felhúzás és a kamionmozgatás zárta a viadalt.

– Nagyon örültem a sikeremnek, különösen azért, mert az utolsó versenyszám előtt meg voltam győződve arról, hogy „csak” második leszek – mondta Juhász Péter. – Mivel sikerült kihoznom magamból a maximumot, ezzel is elégedett lettem volna, de a győzelemért végig harcban álltam Franciaország legerősebb emberével, Pierre Motallal. Az első négy versenyszámból egyaránt kettőt nyertünk. A kamionhúzásnál gyorsan szedtem a kötelet, míg riválisom egyszer-kétszer mellényúlt, így annyi időt veszített, hogy végül ebben a számban ötödik lett, ez pedig a végső győzelmemet eredményezte. 

Juhász Péter következő nagy versenye július 22–23-án a Bajnokok Ligája szerbiai állomása lesz, szeptemberben pedig a spanyolországi Arnold Classic viadalán indul.

Polgármesteri szavak

„Nagyon büszkék vagyunk Juhász Péterre, aki településünk sportnagykövete – mondta Tatárka József, Mád polgármestere, majd hozzátette: – Rendszeresen megemlíti, hogy honnan származik és hol él. A magánéletét is példásan vezeti, remek ember, megérdemli a támogatásunkat. Mivel még harminc­éves sincs, hosszú út áll előtte, hiszen a műfajában negyven felett is szép eredményeket lehet elérni.”

Juhász Péter és Molnár Zsolt a Liszt Ferenc repülőtéren
Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában