Öregdiákok

2022.06.12. 12:00

Jó közösség kovácsolódott össze

Ez alkalommal a Herman öregdiákjai mutatkoznak be.

ÉM

„Olvasva az Öregdiákok jelentkezzenek felhívásukat, én most megteszem”, kezdi levelét Oroszné Csillag Klára. Mint írja, az idén volt 50 éve, hogy a Herman Ottó Gimnázium 4/5 osztálya elballagott. Az osztályuk 1968-ban emlékei szerint 35-40 fővel indult, Váncsa Andrásné (később Mol- nár Dezsőné) osztályfőnökük vezetésével. „Nagyon jó kis közösséggé kovácsolódtunk össze, amit az is bizonyít, hogy azóta is tartjuk a kapcsolatot. Most készülünk szeptemberben a kerek évforduló megünneplésére. Sajnos már az osztályfőnökünk és a tanárainkból is nagyon sokan nem élnek, és négy osztálytársunk sem lehet velünk. Az utolsó két találkozónk és a mostani is annyiban rendhagyó, hogy megpróbáltuk felkutatni azokat az osztálytársainkat is, akik ugyan nem érettségiztek velünk, de akár csak egy évet is jártak velünk.” A mellékelt kép a 45 éves találkozójukon készült. 

Öregdiákok jelentkezhetnek 

Az Észak-Magyarország hasábjain és a boon.hu portálon is szívesen beszámolunk öregdiák-találkozókról. Olyan általános, középiskolás osztályok, főiskolai és egyetemi csoportok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai legalább 30 éve ballagtak, illetve szereztek diplomát. Várunk kéziratokat, fotókat, de szívesen ellátogatunk az adott eseményre is, ha meghívják lapunkat. Kérjük, hogy a megkereséseket az [email protected] címre küldjék el, telefonos elérhetőséggel!

(A borítóképen: A Herman-gimnázium 1972-ben végzett 4/5 osztálya | Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában