Emlékkoncert

2022.06.15. 15:00

Furmann Dávidra emlékeztek Sajósenyén

A szombati emlékkoncerten az Áll-a-tok együttes lépett fel.

ÉM

Pankucsi Márta, Furmann Dávid édesanyja mondott beszédet a szombati emlékkoncert előtt. A színpadon: az Áll-a-tok együttes | Fotó: BA

Furmann Dávid (1979–2006) politológus volt. Szerteágazó érdeklődésére jellemző volt, hogy rövid élete alatt számos területen kipróbálta magát: gimnazista barátaival alapította meg a Müttö együttest (hamarosan ez a formációi is fellép Sajósenyén, zenésztársuk emlékére. Gitározni Bányai Kriszta tanította, aki ma az Áll-a-tok-zenekar énekese). 

Választott szakmáján, a társadalomtudományon kívül érdekelte az irodalom, az újságírás is, ebbéli tehetségét a Miskolci Egyetem lapjánál, a MERt-nél mutatta meg. 

Dalszövegeit, verseit, esszéit, politikatudományi tanulmányait, cikkeit a Soul Brother és a Köztes Európa című kötetek tartalmazzák. Az előbbi könyvet a Szoba Kiadó, utóbbit a Bíbor Kiadó adta közre. 

A Furmann Dávid-emlékkoncerten, szombaton Sajósenyén, a Fiatalok Háza előtt az Áll-a-tok együttes lépett fel. 

Furmann Dávid 27 évet élt – ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett a szombati koncert előtt édesanyja, Pankucsi Márta jogász-szociológus, hogy mennyi minden belefért Dávid rövid, mégis teljes életébe. Az ő példáját ajánlotta: az élet egyszeri, megismételhetetlen – használjuk jól az időt, merjük vállalni az életet. 

Az emlékkoncertet a Furmann Dávid Alapítvány hirdette meg, a rendezvény szervezésében a sajósenyei önkormányzat és Takács István polgármester nyújtott segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában