Kikapcsolódási lehetőség

2022.06.28. 19:30

Felavatták a modern szerencsi rekreációs parkot

Serfőző László

Forrás: Serfőző László

A turisztikai központ szomszédságában pénteken vágta át az avatószalagját dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor szerencsi polgármester annak a rekreációs parknak, ami a turisztikai bázissal együtt remek kikapcsolódási lehetőséget ad a városban élőknek, a településre látogató idegeneknek. 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatása alkalmassá tette a területet játszótér, kutyafuttató, kondipark, sétány, szabadtéri asztalitenisz, árnyas pihenők, ingyenes wifielérhetőség, mosdók kialakítására. Az avatáson dr. Koncz Zsófia jegyezte meg, hogy nagy öröm számára, ha szülővárosában új beruházások valósulnak meg, Szerencs egy olyan település, ahol nagyon jó felnőni. 

– Bízom abban, hogy egyre több fiatal teszi célpontjává a várost, sokan telepednek majd itt le – mondta a miniszterhelyettes. 

Tökéletessé tenni 

Nyiri Tibor többek között arról beszélt, hogy a 2016-ban indult pályázat a turisztikai központ és a park kialakításával együtt tulajdonképpen most zárult le. 

– A város idegenforgalmi kínálatában fontos lépést tettünk előre. A park biztonságára térfigyelő kamerák is ügyelnek, ennek a rendszernek a kialakítására az önkormányzat is komoly összeggel járult hozzá. A mellékhelyiségek kialakításánál külön figyelmet fordítottunk a mozgáskorlátozottakra, egyszóval megpróbáltuk már-már tökéletessé tenni a komfortérzetet. Szerencsen jó élni, jó maradni – hangsúlyozta a polgármester. 

A park játszóterét először az ovisok vették birtokba.

(A borítóképen: A legifjabbak már birtokba vették a játszóteret)

Címkék#Szerencs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában