Időjárás

2022.06.16. 15:48

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a megyére

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Magyarország területére a következő előrejelzést adta az Országos Meteorológiai Szolgálat: Csütörtök késő délután, este északnyugat felől hidegfront érkezik zivatarokkal, melyek az Alpokalján, Észak-Dunántúlon rendszerbe szerveződhetnek. Heves zivatarok is várhatók helyenként 80-90 km/h feletti szélrohammal, nagy méretű jéggel, felhőszakadással (rövid idő alatt 30 mm körüli csapadékkal).

A zivatarrendszer este fokozatosan keleti, délkeleti irányba fejlődik, de intenzitása csökkenő tendenciát mutathat. Az esti, késő esti órákban a Dél-Dunántúlra, a főváros térségére, a középső országrészre, Északi-középhegység fölé átterjedő zivatarokat továbbra is kísérheti intenzív csapadék, viharos (60-85 km/h, egy-egy helyen 90 km/h körüli) szél, jégeső.

Éjszaka, hajnalban kisebb számban főként a keleti, északkeleti országrészben előfordulnak még zivatarok. Pénteken délután az Északi-középhegységben, Alföldön alakulhatnak ki helyenként zivatarok, melyekhez általában átmeneti szélerősödés (40-65 km/h) társulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában