Csúcstechnológiával megtámogatott együttműködés

2022.06.28. 11:59

Egymásra találjanak az iskolák és a cégek - mutatott rá Bihall Tamás

A szakmai képzés színvonalát meghatározó eszközöket kapott a Miskolci Szakképzési Centrum a Magyar Telekommal kötött stratégia megállapodása megvalósítására.

ÉM

Fotó: Ádám János

A távközlési és információtechnológiai oktatást támogató, több millió forint értékű eszközöket adományozott a Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) Kandó Kálmán Informatikai Technikumnak a Magyar Telekom Nyrt. Az átadás ünnepélyes keretek között történt meg az MSZC miskolci Képzési Információs és Élményközpontjában kedden.

A gazdaság szereplői számítanak a gyakorlati tudással rendelkező fiatal szakemberekre – hangsúlyozta az eseményt köszöntő Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamra elnöke, aki erre tekintettel az egyik legfontosabb feladatuknak nevezte annak elősegítését, hogy az iskolák és a cégek egymásra találjanak.

A korszerű szaktudás megszerzéséhez elengedhetetlenek azok a legmodernebb technológiát képviselő eszközök, amelyeket az oktatási intézmények a tudás átadása során használhatnak. Ennek jelentőségéről már Kiss Gábor, az MSZC kancellárja beszélt, kiemelve, hogy a Szakképzés 4.0 program a szakemberképzésében a vállalatok szoros kapcsolatára épít, amire példa az MSZC és a Magyar Telekom által tavaly megkötött stratégiai együttműködési megállapodás. Gyakorlati megvalósításában pedig mérföldkő, hogy cég modern eszközöket ad át a gyakorlati képzés számára. A vállalat Magyarországon három oktatási intézménnyel kötött ilyen megállapodást, ezek egyike a miskolci.

A képzési együttműködés alapját a kornak megfelelő, csúcstechnológiát képviselő eszközök jelentik, húzta alá Tóth Imre, a Magyar Telekom üzemeltetésért felelős területi vezetője. Ezek megismerésével és használatával laboratóriumi körülmények között is olyan alapismeretekhez juthatnak a diákok, amelyet a kor rohamosan fejlődő digitális infrastruktúrájának építésében és működtetésében felhasználhatnak. A megállapodás részeként ugyanakkor a vállalat támogatja a távközlési szakmák népszerűsítését, továbbá az oktatási anyagok naprakészen tartásában is segíti az oktatókat.

A napjaink távközlési technológiájának a csúcsát jelentő eszközök átadásáról született megállapodás aláírásán számos diák is részt vett, akik az ünnepi eseményt követően a társaság duális képzésére jelentkezhettek. A megkötött együttműködés lényege ugyanis az, hogy közvetlen átjárást teremtsen az oktatás és a munka világa között, a szakma iránt intenzíven érdeklődő diákmunkatársak így részt vehetnek majd a Magyar Telekom műszaki kiszolgálási területének munkájában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában