Cikkajánló

2022.06.22. 21:01

Drágább lehet várakozni a miskolci parkolókban

Augusztustól drágulhat a parkolás Miskolc felszíni fizető-várakozóhelyein, mélygarázsaiban és parkolóházában, amennyiben Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtökön elfogadja a város fizető parkolóiról szóló rendelet módosítását.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Az előterjesztés megfogalmazása szerint: „A forgalomszabályozási szempontok érvényesülése érdekében szükségessé vált a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területek és a várakozási díjak átfogó felülvizsgálata. Forgalomszabályozási eszközökkel és megfelelő várakozási díjak alkalmazásával is fokozottan védeni szükséges a közúti közlekedés károsító hatásaitól a belvárost, amelyre megoldást a parkolási zónák átsorolása és a várakozási díjak emelése jelent.”

Mindez – a rendeletmódosítás szerint – a gyakorlatban azt jelentheti, hogy augusztus 1-jétől a zöld zóna óradíja például 400-ról 440 forintra (azaz 10 százalékkal), a sárga zónáé 220 forintról 260 forintra (azaz 18 százalékkal) emelkedik. A korábban 150 forintos óradíjjal működő kék parkolási zónát megszüntetik, helyette a sárga zónának megfelelő tarifát kell majd fizetni.

Részletek az Észak-Magyarország csütörtöki számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában