Együttműködés az átláthatóságért

2022.06.30. 09:29

Diplomás munkaerőt biztosítanának a megyei cégeknek

A keretszerződéseknek a legfőbb indoka a munkaerő megtartása a régióban.

Ujlaki Attila

Fotó: Bujdos Tibor

A régió tudásbázisaként a Miskolci Egyetem szakmai és oktatási területre kiterjedő együttműködést kötött a megye egyik meghatározó szereplőjével, a S.E.G.A Hungary Kft.-vel. Az együttműködés célja a partnerek között fennálló kutatási-és fejlesztési kapcsolatrendszer egyszerűbbé és átláthatóbbá tétele, oktatási, kutatási és fejlesztési, valamint mérési szolgáltatási feladatok ellátása.

„Kitűzött cél volt, hogy a Miskolci Egyetem Észak-Magyarország humánerőforrás termelő központja legyen, a diplomás munkaerőt az intézmény igyekszik biztosítani a megyei cégek számára”- mondta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, aki arra is rámutatott, hogy mindkét fél számára fontos az együttműködés, hiszen ezzel tudják fenntarthatóvá tenni a korábban megkötött keretszerződéseket. „Fontos megjegyeznem, hogy a végzett hallgatók 70 százaléka a régióban marad, ebben a Miskolci Egyetem országosan is az első helyet foglalja el, amely a keretszerződésben foglalt együttműködéseknek köszönhető – hangsúlyozta a rektor, aki elmondta, hogy ez a piac igényeinek megfelelő képzéseknek köszönhető.

„Korábban már írtunk alá keretszerződéseket, de a mostani nemcsak egy általános, hanem olyan alappilléreket fogalmaztunk meg, amelyek mint a két fél számára kedvező, ilyenek többek között például a szoftverfejlesztések, különböző tesztek és új oktatási stratégiák kidolgozása” - hangsúlyozta Dr. Dobos Péter, a S.E.G.A. Hungary Kft. műszaki gyárigazgatója, majd kiemelte, hogy a cégnek a régióban két fő tevékenysége van, amely a fejlesztés és a gyártási technológia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában