Konferencia

2022.06.25. 16:00

Bemutatják a külhoni magyar beruházásokat

Egységes Kárpát-medence, egységes nemzet – ez a cél vezérli a magyar kormány nemzetpolitikáját immár 12 esztendeje – közölte dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár egy sárospataki konferencián.

Bódisz Attila

A rendezvényt az újságíró és televíziós szakemberekből is álló Bodrogközi Értékmentő Közösségi Egyesület szervezte. Ezen a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával az elmúlt hónapokban Erdélyben, Vajdaságban és Felvidéken a Hegyalja Televízió által leforgatott, a magyarországi forrásokból külhonban elvégzett beruházások eredményeit bemutató filmek elkészülésének körülményeiről, valamint a nemzetpolitikáról beszéltek a résztvevők: dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Kavecsánszki Ádám, a támogató alapítvány elnök-főigazgatója, Aros János, Sárospatak polgármestere, Furik Csaba, a felvidéki Kisgéres polgármestere és Prokop Viktor, a Hegyalja Televízió főszerkesztője. Szilágyi Péter hozzátette azt is: a 2010-ben felállt kormány szétesett külhoni intézményrendszert és az anyaországgal ápolt fagyos viszonyt örökölt, ezt sikerült egy évtized alatt újjáépíteni és jól működővé tenni.

A borítóképen: Dr. Szilágyi Péter. Fotó: Fodor-Nagy Gergely

Címkék#Sárospatak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában