Kihívás Napja

2022.06.07. 19:00

Aktív mozgással telt az egész nap Sajókeresztúron

Dobogós helyen végzett Sajókeresztúr az országos kihívásban, amelyen a település apraja-nagyja részt vett.

Nagy-Hankó Krisztina

Közösen ültették el a majd félezer gyümölcsfát. Fotó: PH

Évek óta megrendezik az országos mozgalom keretein belül a Kihívás Napja programot. Idén is sokan csatlakoztak a közösségi kezdeményezéshez – tudtuk meg Kollár Miklóstól, Sajókeresztúr polgármesterétől.

Séta, gimnasztika

A nap aktív sétával indult az általános iskolától a polgármesteri hivatal érintésével a főtérre, ahol 15 perces átmozgató zenés gimnasztika várta a résztvevőket. Délelőtt az iskola és az óvoda saját intézményein belül folyamatos sporttevékenységet végeztek a gyermekekkel. Délután a Művelődési Ház szervezésében szintén Sajókeresztúr főterén szeniortornát tartottak, majd rolleres, babakocsis ügyességi vetélkedőkön vehettek részt az érdeklődők. 
A nap menetrendjébe ágyazódott be egy nem mindennapi program, két települési fasor ültetése – hangoztatta Kollár Miklós. A közelmúltban egy sajókeresztúri család két leánya tragikus hirtelenséggel fél év különbséggel hunyt el. A szülők emlékük megtartására a településnek adományoztak közel 500 darab gyümölcsfacsemetét. A Kihívás Napjához kapcsolódóan az önkéntes fagondozó keresztszülőkkel ültették el a helyi képviselő-testület által elnevezett Lili fasor és Judit fasor növényeit. A település két részére nemesített körte-, szilva- és almafák kerültek. Mindezek után a nap végén kerékpártúrát szerveztek a Sajó körül, melynek díjazása minden résztvevő számára egy finom fagylalt volt – emelte ki a polgármester. Az országos eredmények alapján kategóriájukban az előkelő harmadik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában