Turisztika

2022.06.15. 11:00

A vidék tapasztalataira kíváncsi a főváros

Szakmai találkozót hívtak össze a vendéglátóipari vállalkozásokkal.

ÉM

Bárdos István miskolci turisztikai szakember is elmondta a véleményét | Fotó: ÉM

Hogyan lehetne feltenni Budapestet úti célként a belföldi utazók térképére, és hogyan lehetne a főváros értékeit vonzóvá tenni a hazai turisták számára? Ezekre a kérdésekre szerettek volna választ kapni Budapest turisztikai szereplői a megyék idegenforgalmában meghatározó cégek szakembereitől azon a találkozón, amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában rendeztek tegnap. 

Megosztották tapasztalataikat 

A rendezvényen ott voltak Borsod-Abaúj-Zemplén kiemelt turisztikai vállalkozásai is, amelyek képviselői saját tapasztalataikat osztották meg a vendégek vonzásával kapcsolatban. 

A szakmai találkozót azért hívták össze, mivel a főváros turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásainak helyzetét a pandémiát követően továbbra is megnehezíti az idegenforgalom elmaradása, forgalmuk közel 90 százaléka ugyanis a várhatóan még hosszú ideig akadozó külföldi turizmusból származik. Helyzetük nehézségét tetézi a szezonalitásban és a nyári időszakra jellemző hullámzó forgalomban rejlő kockázat, a bevételek elapadása pedig további cégek megszűnésével, az idegenforgalmi kínálat további szűkülésével fenyeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában