Jegyzet

2022.06.21. 11:31

A nyár: fénypont az évben

Ujlaki Attila

Ujlaki Attila

Forrás: ÉM

Ha egy klasszikusra gondolok, akkor: a nap huszonnégy órája az esztendő rövid összefoglalása. Az éjszaka a tél, reggel és este a tavasz, illetve ősz, a dél a nyár. Leszögezem, hogy nekem a nyár a kedvenc évszakom. Minden számomra kedves emlék ehhez az évszakhoz köt. A sátorozások, a biciklizések, a táborozások, a közös szalonnasütések – és még sorolhatnám tovább – mind-mind a gyerekkor nyári emlékeit idézik fel számomra. 

A nyári szünet gyerekként nagyon hosszúnak tűnhet, azonban felnőttként ez a hosszúság idővel bizony lerövidül. Bizonyára amióta üresek az osztálytermek és némák az iskolák csengői, sok diák örül a végtelen hosszúságúnak tűnő nyári pihenőnek. A mai gyerekek számára azért lehet könnyebb a vakáció, mert számos lehetőség közül választhatnak, hogy mivel szeretnék tölteni a szün­időt. Egy dolog nagyon fontos, hogy a nyár minden egyes percét úgy töltsék el, hogy az ősz beköszöntével ne legyen olyan pillanat, amelyről az derül ki, elpazarolták feleslegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában