Városnap

2022.06.26. 18:55

A nehézségek sem állnak útjukba

Várossá válásának 19-ik évfordulóját ünnepelte Nyékládháza, a rendezvényen a testvértelepülések delegációi is részt vettek.

NHK

Fotó: Bujdos Tibor

Városnapi ünnepséget tartottak vasárnap a Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Az eseményen polgármesteri dicséretben részesült két kiemelkedő teljesítményű tanuló. Pro Urbe díjat kapott Balla Imréné Almási Gabriella gyöngyfűző népi iparművész, valamint Éliásné Minden Mónika szociálpedagógus, az idősek nappali ellátásáért felelős intézmény vezetője, továbbá Takács Szilvia gyógypedagógus és mesterpedagógus, az általános iskola igazgatóhelyettese, illetve Szilágyi Csaba zenész, aki a helyi Ifjúsági Fúvószenekar vezetője 20 éve. Szintén Pro Urbe díjra tartotta érdemesnek az önkormányzat képviselő-testülete Kósa Benjámint, aki 16 évig látta el a nyékládháziak képviseletét a városvezetésben. Némethné Csiszár Márta csaknem 30 éve szervez úgynevezett csendes heteket helyi és környékbeli gyerekeknek a református közösségben, részére díszpolgári címet adományoztak. 

Kihívással teli évszázadok

Szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen csodás természeti környezetben fekszik a város, de ez mit sem érne, ha az itt élők nem töltenék meg tartalommal – mondta köszöntő beszédében Tóth Balázs, Nyékládháza polgármestere. Épül, szépül a település, mely nemcsak az ide látogató, de az itt élők számára is örvendetes. Az évszázadok alatt sokat változott, mert minden nemzedék hozzátett valamit Nyékládháza mai képéhez. Ez áldozatos munka és a lakosság közösen vállalt próbatételének eredménye. Fontos, hogy elismerjük a tenni akaró társainkat – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: a jelen komoly nehézségei mellett is lehet fejleszteni, előre vinni a város közös ügyét, ezért van oka az ünneplésnek. 

Nyékládháza lengyel testvértelepülése, Chrzanów delegációjának vezetője az alpolgármester asszony volt, aki örömét fejezte ki, hogy a pandémia miatti nehéz idők alatt, amíg nem tudtak találkozni, addig is megmaradt a barátság. Kézdiszentlélek polgármestere pedig arra biztatta a kisváros lakót, hogy bővítsék ki a kapcsolatot. Találkozzanak gyakrabban, akár a nyugdíjas klub, vagy a focicsapat is látogasson el hozzájuk Erdélybe. Illetve a gyermekek is ismerjék meg az ott élő magyarságot, hogy átadhassák hagyományaikat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában