Diplomaosztó

2022.06.24. 13:09

A miskolci egyetemisták aduászok

Közel 250-en vettek át oklevelet az egyetemi diplomaosztó ünnepségen, jogi- illetve műszaki földtudományi szakokon végzett hallgatók.

Nagy-Hankó Krisztina

Prof. Dr. Csák Csilla Állam- és Jogtudományi Kar, dékánja és Prof. Dr. Horváth Zita rektor adták át a diplomákat

Fotó: Bujdos Tibor

A Műszaki Földtudományi Karon (MFK), valamint az Állam- és Jogtudományi Karon (ÁJK) végzett hallgatók diploma átadását nyilvános ünnepi egyetemi szenátusi ülés keretében tartottak pénteken a Miskolci Egyetemen. A végzősök diplomái mellett Tiszteletbeli Doktori Oklevelet, PhD doktori okleveleket, illetve díjakat, elismeréseket, emlékérmeket adtak át az arra érdemes oktatóknak és diákoknak.

Jó hírét viszik az egyetemnek

A végzős hallgatókat Varga Judit igazságügyi miniszter, a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte. Soha nem felejti el az itt töltött esztendőket, hiszen 18 évvel ezelőtt ő is ezen a helyen vette át jogász diplomáját és nagy megtiszteltetés számára, hogy ezúttal ő köszöntheti a frissen végzett jogászokat – mondta a miniszter. Hozzátette: reméli jól érezték magukat a hallgatók Magyarország legcsodálatosabb campusán és visszatérnek majd tanáraikhoz, kollégáikhoz. A legősibb kar (MFK) végzőseit pedig arra emlékeztette, hogy évszázados hagyomány köti össze őket, amikor elhangzik a „Jó szerencsét”. Sajnos most egy veszélyekkel teli világ vár az Alma Materből kilépő fiatalokra, pedig Magyarország egy építkező évszázadra készült. Olyanra, amelyre különösen nagy szükségünk volt. A járvány után egy véres háború, vele a magas infláció, a nyersanyag- és energiahiány. Mindemellett a nemzeti szuverenitást szerte Európában folyamatos kihívások érik. Nagy szükség van a bátor, fiatal friss diplomásokra, akik az őszinteségre és józanságra alapozva meg tudják védeni hazájukat ezekben a nehéz időkben – vélekedett az igazságügyi miniszter. Ebben a kiszámíthatatlan világban csak a kiszámíthatóra, vagyis saját természeti- és szellemi erőforrásainkra támaszkodhatunk. De a körülményeket kihívásnak is tekinthetik akár bányamérnökként, akár jogászként – emelte ki. Hosszú távú stratégiát kell kidolgozni az európai energiaellátás biztosítására, amelyben a jövő mérnökeinek kiemelt szerepe lesz. A földtudományok újjá születnek, a kutatásban, a klímaváltozás elleni küzdelemben kulcs szerepet töltenek majd be a fiatal szakemberek. Erre a tudományágra nagyobb szükség van, mint valaha és a Miskolci Egyetem aduászokat tud biztosítani egész Európának. „Kollégái” a miskolci jogászok is mindig jó hírét vitték a jogi karnak, a szakma bármely területén, amely ezentúl sem lesz másképp – hangsúlyozta Varga Judit. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában