Együttműködés

2022.06.07. 12:22

A Miskolci Egyetem megújította együttműködését a Görögkatolikus Roma Szakkollégiummal

A Miskolci Egyetem kiemelt célja, hogy kapcsolatait elmélyítse szakmai szervezetekkel, a régió és a város szereplőivel és munkájukban kölcsönösen segítsék egymást.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

Ennek érdekében az intézmény megújította együttműködési megállapodását a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon, Görögkatolikus Roma Szakkollégiumával. Az aláírásról sajtótájékoztatón adtak hírt kedden 10 órakor a Miskolci Egyetemen.

Az eseményen beszédet mondott prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, aki az egyetem elkötelezettségét emelte ki a hátrányos helyzetű diákok támogatása irányába és az együttműködés jelentőségét hangsúlyozta.

Dr. Orosz Atanáz, a görögkatolikus Miskolci Egyházmegye püspöke felidézte az együttműködés kezdeteit.

Makkai László a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon és Görögkatolikus Roma Szakkollégium igazgatója pedig a kölcsönös támogatás gyakorlati megvalósulását vázolta a szakkollégiumban működő mentorrendszer bemutatásával.

Fotó: Bujdos Tibor

Az eseményen részt vett dr. Illésné dr. Kovács Mária, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja is.

Makkai László a sajtótájékoztató végén Boldog Romzsa Tódor díjat adományozott prof. dr. Horváth Zitának, a Görögkatolikus Roma Szakkollégium felé nyújtott több mint tíz éves múltra visszatekintő támogatásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában