Alakuló ülés

2022.06.24. 11:00

A fiataloknak is érezniük kell a felelősséget

A fiatalokra nagyban számítanak a megye jövőjét érintő kérdésekben.

NHK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ifjúsági Tanács alakuló ülését a Megyeháza dísztermében tartották csütörtökön. A megyei önkormányzat közgyűlése ebben az évben fogadta el az Ifjúsági Tanács létrehozásának tervét, melyet ifjúsági programjában, valamint az Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projektjében is megfogalmazott. Az alakuló ülést Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Arra biztatta a fiatalokat, hogy legyenek bátrak, véleményükre kíváncsiak a döntéshozók. Ezt követően elfogadták a 15 tagú tanács szervezeti és működési szabályzatát, majd megválasztották a tisztségviselőket. A tanács tagjai középiskolai vagy felsőfokú tanulmányokat végző 16–26 éves fiatalok. Az elnök Dombi Balázs Sándor lett, aki elmondta, lokálpatriótaként nem feladatnak, hanem szolgálatnak tekinti a tisztséget. Hit, alázat és akarat kell ahhoz, hogy eredményesen dolgozhassanak – tette hozzá. 

Párbeszédre invitálta az ifjúságot Alakszai Zoltán kormánymegbízott, aki hozzátette: a következő hónapokban felmérik, mik az igényeik, hogyan tudnák a megye javára fordítani ötleteiket, hiszen a jövő mindig a fiatalok kezében van. A negatív sztereotípiákat fel kell számolni, pozitív irányba fordítani, ehhez pedig növelni kell az ifjú munkavállalók számát a megyei munkaerőpiacon. Ennek elérésére szakmai tapasztalatot biztosítanak, melyre kiváló lehet a diákmunka és a duális képzés is. 

(A borítóképen: A néhány fős cégek, például a nyomdák, nehéz helyzetbe kerülnének a rezsicsökkentés nélkül | Fotó: Stock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában