Fejlesztés

2022.06.05. 12:00

425 milliót fordítanak az ózdi bölcsődére

A tervek szerint fél év alatt végzik el a Katona József úti létesítmény fejlesztését.

Marosréti Ervin

Forrás: ME

A kivitelező számára átadták a munkaterületet, megkezdődhet Ózdon a Katona József úti bölcsőde fejlesztése. A vállalkozónak hat hónap áll rendelkezésére, hogy befejezze a vállalt munkálatokat. A létesítmény új szárnnyal bővül, a régi épület pedig energetikai fejlesztésen megy keresztül. Utóbbi magában foglalja a fűtési rendszer korszerűsítését, a nyílászárók cseréjét, a hőszigetelést, a padlózatcserét. 

28 új férőhely 

Minden tekintetben modern, új bölcsődekomplexum fogja várni a kicsiket

- Janiczak Dávid

– Mindig szűkös volt városunkban a bölcsődei férő­helyek száma, évtizedek óta most először sikerül bővíteni, 28 férőhellyel – mondta Janiczak Dávid polgármester. – Emellett pedig az is egy nagyon fontos szempont, hogy minden tekintetben modern, új bölcsődekomplexum fogja várni a kicsiket és a szülőket. 

A fejlesztésre a lehetőséget egy pályázati forrás keretében elnyert 350 millió forint biztosítja, amelyre további 75 milliós ráemelést is biztosított a magyar kormány. A három évvel ezelőtt benyújtott pályázathoz képest ugyanis jelentős drágulás történt, ezért a beruházást az eredeti tervek alapján már nem lehetett volna elvégezni.

(A borítóképen: Korszerű lesz a létesítmény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában