50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntője

2022.05.29. 07:00

Verseny népszerűsítette az elsősegélynyújtást Kazincbarcikán

Nyolc csapat mutatta be ügyességét a Magyar Vöröskereszt által rendezett megmérettetésen.

Detzky Anna

Hogyan kell segíteni a bajba jutott emberen? Megmutatták a versenyzők. Fotó: Olvasónktól

Szép szabadtéri környezetben, a kazincbarcikai Csónakázó-tónál tartotta pénteken az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntőjét a Magyar Vöröskereszt.

Hasznos tudás

– Laikus elsősegélynyújtó csapatok versenyeztek gyermek- – általános iskolás, ifjúsági –, középiskolás és felnőttkategóriában. A korosztályok első helyezettjei továbbjutnak Budapestre, az országos döntőbe. Ezt szeptember második szombatján, az elsősegélynyújtás világnapján rendezik meg minden évben – jelezte Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója.7

A megmérettetés az elméleti kérdések mellett elsősorban gyakorlati feladatokra épült.

– Szervezetünk számára lényeges ez az alkalom, mert a Magyar Vöröskereszt a társadalmi elsősegélynyújtás gazdája Magyarországon. A verseny az egyik formája annak, hogy minél több fiatalt elsősegélynyújtási ismeretekhez juttassunk, és felhívjuk a figyelmet a tudásuk fontosságára. Nyolc­állomásos körpályán haladtak végig az ötfős csapatok. A helyzetgyakorlatok megoldásához összehangolt csapatmunkára és tárgyi tudásra is szükség volt, amire az elmúlt hónapokban önkéntes pedagógusok készítették föl az indulókat. Ennek több iskolában évtizedes hagyománya van. A mentőszolgálat szakemberei is közreműködtek az esemény lebonyolításában. Közülük került ki a szakmai zsűri – osztotta meg Grubert Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában