Rongálás

2022.05.20. 20:00

Vandálkodás az avasi kilátónál

Lesz-e térfigyelő kamera, ami megóvja majd a beruházást? Mikortól? Már most indokolt lenne.

Fotó:

Még javában tart az építkezés az Avastetőn – a történelmi Avas rekonstrukciója folyik több ütemben – de már  sokan nézelődnek az építési területen. Nem is lenne ezzel baj, valószínű, nem véletlenül tették elérhetővé, megközelíthetővé azokat a vadonatúj utcabútorokat, amelyeken ücsörögve csodálatos kilátás nyílik a városra.

A napokban olvasói levelet kaptunk, ami az alábbi szöveget tartalmazza: „Most sajnos megdöbbentő képet küldök. Még ki se bontották a berendezéseket a fóliából, máris megjelentek a bunkó városlakók. Ők ily módon járulnak hozzá a kulturált fejlődéshez”– áll a levélben a fotók mellett. Valakik otthagyták kézjegyüket a friss, még félig becsomagolt fabútoron: belevésték a nevüket.

Elmentünk a helyszínre, megnéztük, és teljesen igaza van olvasónknak. Vajon hogyan jut ilyen valakinek az eszébe? Miért gondolja, hogy így kell „birtokba venni” az újat, miért érzi szükségét, hogy ezúton fejezze ki a tetszését? 

Korábban írt róla lapunk: felmerült a városvezetés részéről, hogy óvni kell majd az átadott beruházást. Most viszont úgy tűnik, hogy nem csak az átadás után, már most szükség lenne rá.   Kérdéseinket – lesz-e a környéken térfigyelő kamera (mikortól), és hogyan tervezi majd megvédeni a miskolci önkormányzat a most épített értékeket? – elküldtük a miskolci városháza sajtóosztályára, várjuk a választ.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában