Megkerüli a Kopasz-hegyet

2022.05.02. 18:01

Újabb lépéssel haladt előre a Tokaj-kör kerékpárút

Nettó 1,6 milliárd forintból készül el a tokaji hegyet teljesen megkerülő kerékpárút.

Szaniszló Bálint

Fotó: Tokaj, kerékpáros, Illusztráció. Fotó: Bujdos Tibor

Fotó: Bujdos Tibor

Ideiglenesen lezárják Tokajban a nemrég átadott Bodrogpart-sétányt – adta hírül nemrég a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A lépést a Tokaj-kör kerékpáros útvonal kivitelezése miatt kellett megtenni, amelyet a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorcium végez nettó 1,6 milliárd forint értékben. A projekt során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épül ki Tokaj város belterületén. Emellett 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozzák le. Járda épül 150 méteren, valamint 250 méter hosszan a meglévő gyalog-bicikliút helyreállítása is megtörténik. A beruházás során emellett kerékpáros pihenőhelyeket alakítanak ki, 5,3 kilométeren pedig kitáblázzák a már meglévő közutat.

Megkerüli a hegyet

A Kopasz-hegyet megkerülő, 19 kilométer hosszú teljes Tokaj-kör második ütemében a tervek szerint Tarcalt és Mádot szeretnék összekötni, a mezőzombori kerékpárút hálózatba kötésével. A két kivitelező vállalat korábban elkészítette a kerékpárutat a Bodrogparti-sétánytól szintben elválasztó gabion falat. A párhuzamos beruházásban elkészült és nemrégiben átadott Bodrogparti-sétány ugyanakkor a gabion fallal érintett szakaszon a Tokaj-kör kerékpáros útvonal projekttel közös munkaterületen található. A hídról levezető kerékpárút építési területe a gabion fal és a 3838-as összekötő út által közbezárt terület, így az építési forgalom és a munkavégzés okozta esetleges omlásveszély miatt az érintett szakaszokon a Bodrogparti sétány a gyalogos forgalom elől biztonsági okokból lezárásra került. A gyalogosközlekedés korlátozása előreláthatólag hónapos időtartamig fennáll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában