Kültéri kondipark

2022.05.28. 16:00

Új szint a szabadidősportban

Pályázati támogatás nélkül, saját erőből, rövid idő alatt sikerült megvalósítani a kültéri kondiparkot az iskola udvarán.

NHK

Fotó: Ádám János

A Földes Ferenc Gimnázium udvarán a diáksport-egyesület finanszírozásában létrejött egy kültéri kondipark. A beruházás közel ötmillió forintba került, melyet saját forrásból és támogatóik segítségével sikerült megvalósítani. A testnevelésórák szabadtéri megtartása az iskolaudvar korlátozott használata miatt – egy része parkoló – nem volt megoldott korábban. A kondipark létesítésével ezen a téren is javult a helyzet, valamint a diákok szabadidejükben az egészséges, szabad levegőn végezhető testmozgása is biztosított, amire nagy volt az igény – mondta Dióssi Erika, a gimnázium diáksport-egyesületének elnöke. 

Napsütésben edzhetnek 

A diáksport-egyesület szimbiózisban dolgozik a Földes Ferenc Gimnáziummal, a tanulóik amatőr sportolási igényeit elégítik ki, azaz azoknak biztosítanak lehetőséget, akik nem profik szeretnének lenni, csupán kedvtelésből mozognak. Nyolc szakosztályt működtetnek, kosárlabda, torna, kézilabda és röplabda sportágakban. A Magyar Diáksport Szövetség által megrendezett versenyeken indulnak, ahol nagyon szép eredményeket érnek el – emelte ki az elnök. Azonban nem a teljesítmény a fontos, hanem a mozgás öröme. A pandémia miatt a 2019–2020-as és a 2020–2021-es tanévben a gyerekek befizetett tagdíja jórészt megmaradt, mert nem voltak diáksportversenyek. 

A megmaradt tagdíjakból összegyűjt pénz azonban nem fedezte volna teljes egészében a projekt költségeit. De kaptak támogatást, és megtakarításaik is voltak korábbról – tudatta Dióssi Erika. Hozzátette: februárban realizálódott, hogy sikerülhet a kondiparkot létrehozni, és májusra el is készültek vele. Azok a diákok, akik nem tagjai egyik szakosztálynak sem, ugyanúgy használhatják az egyesület eszközeit, így természetesen a kondiparkot is, ahogyan a többiek, a tan­órákon és szabadidejükben egyaránt. A rugalmas választási lehetőség minden fiatal számára adott. Az egyesület elnöke példaként említette, hogy nemcsak a szabadtéri kondipark eszközeire igaz ez, hiszen ha pingpongozni vagy tollaslabdázni van kedve a diáknak, akkor azt is teheti. Azonban a sportolás leginkább a hétköznapokon megoldható az iskola keretei között, hétvégén csak akkor, ha az intézmény nyitva van valamilyen okból. A kondipark hivatalos átadása május 31-én, az iskola sportnapján lesz, de az eszközöket a napokban már a diákok rendelkezésére bocsátják.

(A borítóképen: Fontos a mozgás öröme | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában