Nyílt nap

2022.05.29. 15:00

Tudomány, szerethetően – színes, szagos, pezseg

Nyílt napot tartottak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) miskolci központjában pénteken.

ÉM

Az MCC nyílt napját azoknak szánták, akik szívesen csatlakoznának a Fiatal Tehetség Programhoz. Fotó: Kozma István

Fotó:

Azokat az általános iskolásokat várták, akik szívesen csatlakoznának a Fiatal Tehetség (FIT) Programhoz. Fehér köpenyben és védőszemüveggel sokféle természettudományos kísérletbe vezette be őket Fülöp Zsolt oktató.

Hő hatására felrepült

– Kibontottuk a teafiltert, kiöntöttük a teafüvet, meggyújtottuk, és felrepült a hő hatására – mutatta Makkai Réka, a nyílt nap egyik diákja a korábban bemutatott, majd csoportosan kipróbált kísérletet.

A FIT Program az általános iskolás korosztálynak kínál élményközpontú kurzusokat, főként olyan témákban, amelyekre a hagyományos iskolai oktatás során nincs lehetőség. Ilyen a robotika, a pénzügyi és egészségügyi tudatosság, a drónok világa és többek között a felelős internethasználat. Az ingyenes szombati képzések során beszédközpontú angolnyelv-oktatást is kínál a program a legjobbaknak.

– A nyílt napon belekóstolhattak abba, mi is az MCC a legkisebbek számára – nyilatkozta az Északnak Konyári György, a Mathias Corvinus Collegium miskolci képviselet-vezetője. – Ezzel a korosztállyal kezdődik az MCC tehetséggondozása. Ma természettudományos kísérletekkel foglalkoztak, és mindent megtapasztalhattak, ami színes, szagos, durran, pezseg, vagyis minden olyat, ami a kísérletekből biztonságos körülmények között kihozható. Az érdekes és szerethető részét szeretnénk azon tudományterületeknek megmutatni a gyerekeknek, amelyeket a tehetséggondozó program magában hordoz és képvisel – emelte ki Konyári György.

A Fiatal Tehetség Programra a jelentkezés határideje június 30-a, ahová a jövőre 5. osztályba lépő diákokat várják. Részletek az mcc.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában