Új park átadása

2022.05.26. 18:00

Több, mint 14 millió forintból megvalósult közösségi tér Felsőzsolcán

A több, mint 14 millió forintból megvalósult közösségi tér kialakítására a Belügyminisztérium pályázata adott lehetőséget.

Skate-parkot – extrém rollerpályát – adtak át Felsőzsolcán tegnap a város sporttelepén. A fiatalok szabadidőtöltését szolgáló létesítmény avatásán a beruházáshoz szükséges pályázati forrás megszerzésében segítséget nyújtó Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: az extrémsport-pálya egy városfejlesztési programcsomag részeként valósult meg, amely korábban a sporttelep salakos futópályájának a felújítását tette lehetővé. A sportcélú fejlesztések mellett a református iskola teljes körű rekonstrukciója és a városi kerékpárút-hálózat kiépítése olyan beruházások, amelyek a település töretlen fejlődését példázzák, tette hozzá. 

Felsőzsolca önkormányzata a sportot kedvelő fiatalok számára már régen tervezett egy skate-parkot a város sportkomplexumának területén. A 24 méter hoszszú és 10,5 méter széles pálya nyomvonalának meghatározása során elsődleges szempont volt, hogy a területen lévő fákat megőrizzék – idézte fel Szarka Tamás, a település polgármestere. 

Ellenőrzött, biztonságos 

A telepített sporteszközökkel kapcsolatban a polgármester hangsúlyozta: fontos volt számukra, hogy a fiatalok ellenőrzött és biztonságos körülmények között foglalkozhassanak az extrém sporttal, és örömre ad okot, hogy erre lehetőséget tudnak biztosítani. 

A skate-parkot a miskolci Factory Aréna fiataljainak bemutatója után a felsőzsolcai gyerekek is birtokba vették.

(A borítóképen: Rejtő Gábor, a kivitelező Bankó Kft. képviselője, Szarka Tamás és Csöbör Katalin | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában