Most mutasd meg, mit tudsz!

2022.05.15. 12:00

Teret kaptak a tehetségek Sárospatakon is

Több mint száz pályázó jelentkezett a felhívásra. Közülük kerültek ki a Sárospatakon is fellépők.

Bódisz Attila

A zongoránál: Kababik Alitta. Fotó: Bódisz Attila

Bemutatkozási lehetőséget ad Borsod-Abaúj-Zemplén megye fiatal tehetségeinek a megyei önkormányzat, valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének közös, „Most mutasd meg, mit tudsz!” elnevezésű programja, amelynek legutóbbi állomása Sárospatak volt.

Támogatás, többféle módon

A Művelődés Háza és Könyvtára tereiben megrendezett eseményen Ficsór-Kis Alicia, a vöröskereszt megyei kommunikációs referense elmondta: több mint száz pályázó jelentkezett év eleji felhívásukra, közülük válogatták ki azokat, akik az előző helyszíneken és Sárospatakon is felléptek, valamint a színpadi programot kísérő fotókiállításon bemutatkozhattak.

Aros János, Sárospatak polgármestere arról beszélt, hogy a város történetében folyamatosan felbukkan a tehetséggondozás. Már Lorántffy Zsuzsanna idejében elkezdődött ez a folyamat, amely folytatódott a Sárospataki Református Kollégium keretei között, amelynek köszönhetően a környékbeli települések szegény, de tehetséges diákjai az intézmény támogatásával tanulhattak a nagy hírű iskolában – közölte. Hozzáfűzte: ma egyebek mellett az Árpád Vezér Gimnáziumban zajló Arany János Tehetséggondozó Program, valamint a művészeti iskolák segítenek abban, hogy a helyi és környékbeli tehetségek teret nyerjenek.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke kifejtette: nincs könnyű dolga egy ifjú tehetségnek manapság, ugyanis kevés a lehetőség tudásuk bemutatására. Ezen a helyzeten igyekeztek segíteni a Magyar Vöröskereszt megyei szakembereivel közösen meghirdetett programmal – mondta. Úgy fogalmazott: a megye sokat adhat a fiataloknak, és a fiatalok is a megyének. A mostani bemutatkozási lehetőségen túl számos olyan programot dolgoztak ki az elmúlt időszakban, amely többféle módon támogatja a fiatalokat, egyben segíti a megyei identitás erősödését bennük, ezek érdekében őket is bevonják a róluk szóló döntésekbe – jelentette ki. A közgyűlés elnöke hangsúlyozta: céljuk az, hogy a megszerzett tudással minél több fiatal tervezze a jövőjét Borsodban, Abaújban vagy Zemplénben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában