Fürdők

2022.05.10. 17:30

Strandszezont ígér a hétre a májusi időjárás, van, ahol máris ízelítőt kaptak a rekordforgalomból

A megyebeli fürdőkben már javában készülnek a pandémiát követő idei teljes szezonra. Bizakodóak.

BSZA, ME, UA

Forrás: Kozma István

Az első teljes szezonjaikat nyithatják meg idén a hazai fürdők, köztük a megyénkbeliek is, hiszen a koronavírus-járvány visszaszorulóban van, így teljes kapacitással működhetnek. 

Gyermeknapi ajánlat 

– A szezont úgy kezdjük, hogy az idei évtől már az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő a Miskolci Fürdők Kft.-hez tartozik a teljes szezonban – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője. – Úgy gondolom, mostanra megismerte a közelben élő, fürdőzni vágyó vendégek sokasága a helyet. 

Az ügyvezetőtől megtudtuk, mindent megtesznek, hogy minél messzebbről is érkezzenek turisták a városba. 

Németh Judit hozzátette, hogy jelentős forgalmat várnak az idei szezonban. Az áraikat emberbarátnak nevezte, hozzátéve: az árak emelése szükséges lesz, mert a működtetési költségek és a munkavállalók béremelése nagyobb terhet ró a fürdőkre. Mindig találnak arra alkalmat, hogy megszólítsanak egy-egy réteget. Legközelebb például a gyermeknapon igyekeznek nagyobb kedvezménnyel várni a gyermekes családokat a miskolci fürdők. Az ügyvezető azt is kiemelte, hogy az idei évben az orosz–ukrán konfliktus okoz problémát a hazai és ezáltal a miskolci turizmusban. Ukrajnából érkező vendégekkel idén nem kalkulálhat, de Szlovákiából és Lengyelországból továbbra is érkeznek vendégek Miskolcra. 

Ózdon június 1-től nyitnak 

Az ózdi strandfürdő a korábbi évek gyakorlatait folytatja: ezúttal is június 1-jétől várja a vendégeket. Az ilyenkor szokásos felújítást már elkezdték. 

Az Ózdi Sport- és Élményközpont dolgozói ezekben a hetekben elvégzik az általános karbantartást a gépházban és a létesítmény egész területén. 

– A medencetér festése minden évben fontos feladat, ezt is elkezdtük már – fogalmazott érdeklődésünkre Nagy-Mengyi Péter, a fenntartó intézmény igazgatója. – Ezután feltöltjük a medencéket, majd megvárjuk a szakhatóság által vett vízminta eredményét. Amennyiben mindent rendben találnak, június 1-jén megnyitja kapuit az ózdi strand. Amikor ez megtörténik, akkor a városi tanuszoda bezár, de az ózdiak így sem maradnak vízfelület nélkül. A strandra néhány játszótéri elemet vásároltunk, amelyet a büfésor előtti területen fogunk kihelyezni. A nyitvatartás változatlan marad, reggel 9 és este fél hét között lehet majd fürdeni, amit hőségriadó idején egy órával meghosszabbítunk. Az említett időszak előtt reggeli úszásra nyílik lehetőség, a zárást követően pedig az úszószakosztály edzéseit és esti tömegsportot is tartunk. 

A belépőjegyekkel kapcsolatban Nagy-Mengyi Péter kiemelte: a bérleteken nem változtatnak, a napijegy viszont minimális mértékben, 100 forinttal emelkedni fog, mert az utóbbi időben a fenntartási költségek is jelentősen emelkedtek. 

– A termálfürdő egész évben üzemel, és már május 4-től kültéri úszómedencét is megnyitottunk a fürdőzni vágyók előtt – mondta el az Északnak Szénégető István, a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő üzemvezetője. – A strandfürdő teljes kapacitással június 18-tól fog működni. A szezonnal kapcsolatban nagyon bizakodóak vagyunk, de a forgalom az időjárástól is függ – húzta alá az üzemvezető. 

Az áraik csekély mértékben, de emelkednek majd, mint mondta, ez még egyeztetés alatt áll, így nem tudott pontos összeget mondani. 

Lebontják a sátrat 

A szokásos, rutinszerű felkészülési munkálatok zajlanak ezekben a napokban a Végardó Fürdőben, Sárospatakon – közölte az Észak-Magyarország érdeklődésére Benkő Barnabás Zoltánné, a létesítményegyüttest üzemeltető Pataqua Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a tereprendezési munkálatokkal, a fűnyírással végeztek, és előreláthatólag május 15-én megkezdik a téli sátor eltávolítását, valamint az általa befedett két medence nyári felkészítését, ami a járulékos munkákkal együtt tapasztalataik szerint 10 napig, vagy legfeljebb két hétig tart. 

Az ottani munkakezdésig azonban befejeződnek a szezonális javítások a város felőli bejárat közelében található csúszdás medencénél, így a sátorbontási munkálatok idején nem használható medencék helyett az áll majd a vendégek rendelkezésére. 

Az igazgató hozzáfűzte: jelenleg a termál- és az úgynevezett Acapulco-medence működik, az utóbbi élmény­elemeit viszont a nagy energiafelhasználás miatt csak megfelelő számú vendég esetén indítják be. 

A fürdő teljes szolgáltatási körét – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is június elsejétől lehet igénybe venni – közölte. Benkő Barnabás Zoltánné azt is kiemelte: a május elsejei hétvége meglepően nagy forgalmat eredményezett, főleg lengyel vendégek érkeztek a sárospataki fürdőbe. Aláhúzta: az idei áraikat az infláció miatt – ám attól elmaradó mértékben – emelni kényszerültek.

(A borítóképen: A miskolci fürdők nagy reményeket táplálnak a szezon iránt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában