Szúnyogirtás

2022.05.18. 15:59

Sikeres volt az év első szúnyoglárva irtása Miskolcon

A Miskolc közigazgatási területén nyilvántartott szúnyogtenyésző területeken az egyre növekvő szúnyoglárva fertőzöttség miatt a napokban szükségessé vált az év első szúnyogok elleni biológiai védekezése.

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozója által elvégzett szúnyoglárva irtás, valamint az azt követő tenyészőhelyek mintavételezése során a szakemberek élő csípőszúnyog-lárvát nem találtak. Így a 198 hektárra kiterjedő biológiai kezelés hatékonyan meggátolta a jelentős mértékű csípőszúnyog fertőzöttség kialakulását.

A jelenlegi időjárás, és az egyre magasabb napi hőmérséklet kedvező életfeltételeket biztosít a csípőszúnyogok kifejlődésének, ismételt peterakásának és a szúnyogok számának folyamatos növekedésének. A továbbiakban a szúnyogtenyésző helyeken a megfigyeléseket folyamatosan végzik, hogy a megelőző szúnyoglárva irtásokkal alacsony szinten tudják tartani a csípőszúnyogok számát.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában