Nevelő jellegű programsorozat

2022.05.26. 14:30

Segítenek a biztonságos közlekedés tanításában

A „Road Safety” néven indult programsorozatot kisiskolásoknak szervezték meg.

ÉM

Ezen a héten Miskolc ad otthont a „Road Safety – a biztonság az első” néven indított programsorozatnak, amelyet első és második osztályos általános iskolai tanulóknak szervez a Humda Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A cég kiemelt küldetése, hogy támogassa a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését – mondta el Weingartner Balázs elnök-vezérigazgató az esemény sajtótájékoztatóján szerdán. Miskolcon az Auchan áruház parkolójában délelőtt az iskolások játékos, ám átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülnek, délután pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődőt várnak a programokra. A szervezés során 18 iskola diákjait hívták, összességében mintegy 2500 látogatóra számítanak. A közlekedési ismeretek átadásában kiemelkedően jártas szakemberek tartják a foglalkozásokat – hangsúlyozta a vezérigazgató. 

A képzés központi eleme a közlekedési ismereteket tartalmazó „Útravaló” című kiadvány, melyet a résztvevők a helyszínen kapnak meg. 

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte: rendkívül fontos, hogy a gyerekek időben elkezdjék a biztonságos közlekedés alapjainak elsajátítását. A megyében számos helyen megépült kerékpárút-hálózat birtokba vétele előtt már akár óvodás korban érdemes megismerni az általános tudnivalókat. A megyei beruházások, többek között az idén befejeződő Y-híd is a biztonságosabb, kényelmesebb közlekedést szolgálja – tette hozzá a képviselő asszony.

(A borítóképen: Weingartner Balázs és Csöbör Katalin a tanpályán | Fotó: Pap Gyula)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában