Extrémsport-közösség alakul

2022.05.13. 11:31

Ötletmaraton: Skate-parkot alakítanak ki az Avasi kilátó alatt

Skate-parkot alakítanak ki az Avasi kilátó alatt, amelyet a Miskolci Ötletmaraton győztese üzemeltethet.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónktól

Saját lakóhelyük élhetőbbé tételével kapcsolatban dobhatták be a közösbe ötleteiket a megyeszékhely lakosai a Miskolci Ötletmaraton – Fesztivál és verseny 48 órában című rendezvényen, amelynek a Fazekas Utcai Általános Iskola adott otthont. 

Támogatás és buli 

A helyszínen szerveződő csapatok lehetőséget kaptak rá, hogy benevezett ötleteiket két nap alatt, szakmai mentor segítségével dolgozzák ki és ötfős zsűri előtt bemutassák. Az izgalmas versengés estéin a Nahaj Akusztik, a Róka Lánya és az Eseti Esti Műszak zenekarok teremtettek bulihangulatot az Avasi Bortanyán. A hat csapatból a szervező Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület és Miskolc önkormányzata az első hármat díjazta háromszáz, kétszáz és százezer forinttal. A Végtelen Lehetőségek leendő sportegyesület nyerte meg a versenyt, amely ingyenes extrém sportolásba vonná be az érdeklődőket a városban, és kivenné a részét az utánpótlás-nevelésből.  

Népszerűsítik a sportot 

– A mi ötletünk lényege egy sportegyesület létrehozása, amely összefogná a fiatalokat az Avasi kilátó alatt épülő skate-parkban, a Horváth-tetőn. Azoknak, akik szeretnék kipróbálni az extrém sportokat, biztosítanánk sportfelszerelést, eszközöket – BMX, görkorcsolya, gördeszka –, védőfelszerelést és oktatást is – sorolta Burai Róbert, a csoport vezetője. – Csapatunk tagjai gyermekkoruk óta extrém sportolnak, ez a szenvedélyünk. Tartottunk már korábban sportfoglalkozásokat is egy nyertes pályázat keretében, emellett rendeztünk versenyeket, és jártunk bemutatózni. 

Bevonódnak a tervezésbe 

Nagy lehetőségnek találták a versenyt, ezért minden tudásukat és lelkesedésüket mozgósították. 

– A Miskolci Ötletmaraton projektvezetője, Sélley Andrea keresett meg minket, hogy vegyük fel a kapcsolatot a Dialóg Egyesülettel. Hosszú 48 óra áll mögöttünk, és az ötletünk bemutatására mindössze 3 percet kaptunk. Viszont győzelmünkkel, amibe mindent beleadtunk, hatalmas megerősítést nyertünk. Fekete Tamás mentorunknak rendkívül hálásak vagyunk. A Miskolci Egyetem gépészmérnök-oktatójaként és gazdasági szakemberként segített, hogy jól tudjuk tálalni az ötletünket a zsűri előtt. Közösen készítettük el a likviditási tervet is. A helyszínen tudtunk egyeztetni Szunyogh László városi főépítésszel. Az Y-híd alatt szeretnének egy hasonló skate-parkot kialakítani, amelynek tervezésébe bevonnának minket. Veres Pál, Miskolc polgármestere pedig ránk bízta az avasi skate-park üzemeltetését. Egyesületünk elindításához a nyereményen kívül megkaptuk Jeney Ákosnak, az MGL Creative vezetőjének és zöldesítésre a Zöld Kapcsolat Egyesületnek a különdíját – fejtette ki a csapatvezető.

Díjazottak 

1. Végtelen Lehetőségek SE – ingyenes extrém sportolási lehetőségek és utánpótlás-nevelés 
2. Szebb Miskolcért – önkéntes alapú szemétszedési akciók 
3. Miskolci Erőleves – miskolci városrészek összekötése, „fűszerének” megismerése

(A borítóképen: Prezentál a Végtelen Lehetőségek SE csapata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában