Mammográfiás készülék a kórháznak

2022.05.31. 12:00

Nők adománya a nőkért

Tanácsadóik közreműködésével folyamatosan gyűjtik az adományokat.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Kozma István

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház ismét jelentős felajánlást kapott. Az Avon Magyarország közreműködésével egy mammográfiás készülékkel lesz gazdagabb az intézmény. A cég ötmillió forinttal támogatja az eszköz beszerzését, melyet hétfőn adtak át sajtótájékoztató keretein belül dr. Révész Jánosnak, a megyei kórház főigazgatójának. Ha az intézmény valamilyen felajánlást kap, akkor a mindenkori gyakorlatnak megfelelően a kórház legalább ugyanakkora összeggel kiegészíti saját költségvetéséből. A közbeszerzési eljárás a fenntartó engedélyeztetése alatt áll egyelőre. Amit azonban már most tudni lehet, hogy a készülék alkalmas lesz a teljes digitális működésre, tomoszintézis funkcióval, szintetikus 2D képrekonstrukcióval rendelkezik, ehhez kapcsolódó leletező munkaállomással, illetve integrált lesz a kórházi informatikai rendszerrel. 

Ez utóbbi funkció azért is fontos, mert a korábbi leleteket egyben láthatja majd a kezelőorvos. A megye nép­egészségügyi adottságaiból adódóan a kórházi ellátásnak két prioritása van, az egyik a szív- és érrendszeri, a másik a daganatos megbetegedések, ezért különösen fontos, hogy ezeken a területeken a mindenkori világszínvonalat képviseljék, és nemcsak a gyógyításban – hangsúlyozta dr. Révész János főigazgató. Hozzátette: ez igaz a szűrővizsgálatokra is, amelyeket olyan mennyiségben és minőségben tudnak elvégezni, amilyenre szükség van. Az emlőtumorok szűrésére a legkorszerűbb technológia áll rendelkezésükre, amely ezzel a mammográfiás készülékkel tovább bővül. 

A cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás, és ahol ennyi nő dolgozik együtt, ott kiemelt a nők egészségének ügye is – mondta Hupuczi Márta divízióvezető. Sajnos a daganatos megbetegedések, ezeken belül is az emlőrák nagyon gyakori a hölgyek körében, ezért az Avon küldetése, hogy felhívja erre a figyelmet. Elsősorban arra, hogy elmenjenek szűrővizsgálatokra, és odafigyeljenek magukra, vagyis önvizsgálatot is végezzenek időnként. Ezt a szemléletet erősítik és népszerűsítik a kozmetikai cég tanácsadónői is. Világszerte több mint 5 millió tanácsadónővel dolgoznak, és mindenki magáénak érzi ezt a küldetést. Magyarországon közel nyolcvanezer munkatársuk van, akik szintén szívvel-lélekkel végzik ezt a tevékenységet. Nagy örömükre szolgál, hogy most már a megyei kórházzal együtt tudják a hitvallást folytatni, és az adományozott összeggel, amelyet az új eszköz beszerzésére fordítanak, a nők életét tudják jobbá tenni – fogalmazott a divízióvezető.

(A borítóképen: Hupuczi Márta és dr. Révész János az adományátadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában