Időjárás-előrejelzés

2022.05.08. 15:18

Mutatjuk, milyen időre kell számítani vasárnap és hétfőn Borsodban!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében citromsárga riasztás van érvényben vasárnap és hétfőn is.

Fotó: Shutterstock

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Vasárnap délután, este általában az ország északi felén, ezen belül főként a Dunántúli- és Északi-középhegységben, az Alföld északi részén várhatók elszórt zivatarok. Zivatarban intenzív csapadék (néhol rövid idő alatt 20 mm körüli mennyiség), erős, esetleg viharos szél (45-65 km/h), kis méretű jég előfordulhat.

Hétfő délután, este az országban általában kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához. Szórványos, intenzívebb zivatarokra főként a középső tájakon, illetve a Dunántúl keleti felén, Dunántúli-középhegységben jobbak az esélyek. Főként itt egy-egy intenzívebb gócban 20-30 mm csapadék, jégeső és 60-70 km/h-s széllökés kialakulhat. Este észak, északkelet felől csökken a csapadékhajlam - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában