Sárospatak

2022.05.24. 16:00

Mozdultak a klímáért

Első helyezést ért a sárospataki osztály akciója.

Bódisz Attila

Országos első helyezést értek el a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolájának diákjai az ország egyik legjelentősebb klímavédelmi versenyén, amelyen 96 oktatási intézmény 20 145 diákja és 2178 pedagógusa vett részt – közölte Bódiszné Hajnal Aliz felkészítő tanár. Hozzátette: tavaly szeptember hatodika és október tizenötödike között a koronavírus árnyékában, ám ennek ellenére komoly részvétellel rendezték meg a „Mozdulj a klímáért!” programot. Ennek keretében a klímavédelmi témahét alkotásait a Ma­gyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetségének 6 fős zsűrije bírálta el, valamint hozta meg konszenzussal kialakított döntését. 

Több dobogós 

A sárospataki iskola a „Mozdulj a klímáért a Föld körül!” elnevezésű iskolai közösségi akciójával országos első helyezett lett az iskolák között. A 10. b osztály Csírakép kompozíciója első helyezést, a 7. a osztály Föld színei kis közösségi alkotása pedig az országos második helyezést érte el – tette hozzá a pedagógus.

(A borítóképen: Jól szerepeltek a refisek az országos versenyen | Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában