V. ülés

2022.05.19. 12:41

Miskolcon ülésezett az Országos Nyugdíjas Parlament

Az Országházába kapott meghívást a szervezet, erre is készültek a csütörtöki miskolci találkozón.

Detzky Anna

A miskolci megyeháza dísztermében tartotta meg az Országos Nyugdíjas Parlament V. ülését csütörtökön 10 órától a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSZ) szervezésében. A jelenlévőket Lukács-Pete Mária NYÉSZ elnök köszöntötte.

Megújult az idősellátás

A megyeháza megújult termében fogadta a vendégeket Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. Majd a nyugdíjasok megbecsülését érintő kormányzati intézkedéseket idézte fel: a nyugdíjemelést, a nyugdíjprémium kifizetését és a 13. havi nyugdíjat. Aztán elmondta, hogy a megyei önkormányzat 2014 és 2020 között egészségügyi és szociális alapszolgáltatások fejlesztésére és a társadalmi együttműködés erősítésére több mint 6 milliárd forintot juttatott a helyi településeknek. Ebből az összegből orvosi rendelők újultak meg és korszerűsödött a védőnő szolgálat és az idősellátás.

A program további részében Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület (NYPOE) elnöke a nyugdíjasokat érintő jelenlegi problémákról és a szervezet működéséről tartott előadást. Bejelentette, hogy június 16-án lehetőséget kaptak rá, hogy az Országház felsőházának üléstermében szólaljanak fel. Végül a megyei nyugdíjasok helyzetét értékelte Lukács András, a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottság tagja. Mindkét előadó szívesen válaszolt a résztvevő idősek kérdéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában